Veturitallien pihassa rokataan heinäkuussa

Heinäkuun 16.-18. päivä Veturitallien pihamaalla raikaa kotimainen pop ja rock, kun junaradan varressa järjestetään SuomiPop-festivaali. Kulttuuritiloiksi kaavailtujen tallien sisätiloihin ei kuitenkaan päästä tutustumaan, sillä kyseessä on ulkoilmafestivaali ja ovet pidetään visusti säpissä.

- Kysyntää kulttuuripaikalle on ollut viime aikoina melko vähän. Toivottavasti festivaalin myötä Veturitalleja saadaan tuotua jyväskyläläisten tietoisuuteen. Tavoitteena on luoda festivaalista vuosittainen tapahtuma, festivaalin promoottori Timo Isomäki sanoo.

Veturitallien keikkapaikaksi muuttamista on vastustettu muun muassa siksi, että kivijalan juuresta kohoaa useampikin asuinkerrostalo, joiden asukkaille rockin räime aiheuttaisi unettomuutta.

Tulevana kesänä festivaalilava nousee selkä Matkakeskusta kohden, jolloin ääniaallot virtaavat kohti Heikinkatua.

- Asiasta käydään neuvotteluja lähialueen asukkaiden ja isännöitsijöiden kanssa. Kun festivaali järjestetään kaupunkialueella, juhlat loppuvat joka tapauksessa kello 22 mennessä, Isomäki kertoo.

Festivaalien esiintyjälista koostuu useammasta dinosaurusluokan nimestä. Festivaaleille on kiinnitetty Eppu Normaali, Yö, Kolmas Nainen, Maija Vilkkumaa, Stella, Paula Koivuniemi, Ismo Alanko Teholla, Irina, CMX ja Klamydia. Isomäen mukaan esiintyjälistalle ei enää tule lisäyksiä.

Festivaalin järjestäjä on Himos Festival Oy.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .