Vielä ehdit hakea lukuvinkkejä Kompassin konttikirjastosta

Valtakunnallisten Kirjastopäivien kunniaksi Jyväskylän kaupunginkirjasto päätti tuoda palvelunsa kaupungin keskustaan lasikonttikirjaston muodossa. Kävelykadun Kompassilla sijaitsevasta kontista voi lainata muun muassa uutuuskirjoja sekä -elokuvia.

Kaupunginkirjaston informaatikko Mari Vuorinen kehuu, että lasikirjastossa on käynyt mukavasti asiakkaita. Positiivisten ihmettelyjen lisäksi muutama kirjakin on tarttunut kävijöiden matkaan.

– Olemme myös esitelleet e-aineistoa täällä. Tila on pieni, joten tänne on voitu tuoda ainoastaan vähän fyysistä aineistoa, Vuorinen toteaa.

Paikalle saapunut jyväskyläläinen Aulis Kulju kyseli lasikirjastosta lainattavaksi nimimerkki Aapelin eli Simo Puupposen kirjoittamaa kirjaa Siunattu hulluus. Kyseistä teosta ei ollut kannettu konttiin, mutta muutaman korttelin päästä kaupunginkirjastosta sen sai varata.

– Sain lukuvihjeen juuri täältä erikoiskirjastosta. Pitihän täällä tulla käymään, kun on tehty tällainen spesiaali tapaus, kertoi Kulju.

Lasikonttikirjastossa voi käydä vierailemassa tänään torstaina klo 19 asti ja huomenna perjantaina klo 10–16. Jyväskylässä järjestetyt Kirjastopäivät loppuvat perjantaina, jolloin myös kaupunginkirjasto palaa totuttuihin tiloihinsa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .