Viitasaaren Musiikin aika onnistui mainiosti

Nykymusiikkifestivaali Musiikin aika päättyi sunnuntaina Viitasaarella. Järjestäjien näkökulmasta se sujui oivallisesti. Konsertteja oli vähemmän kuin viime vuosina, mutta kävijämäärä nousi silti himpun. Nyt kävijöitä oli noin 2 000. Suosituin tilaisuus oli Viitasaaren Areenalla pidetty avajaiskonsertti.

– Meni kyllä ihan tosi hyvin. Yleisöä oli runsaasti, ja saimme paljon kiittävää palautetta ohjelmistokokonaisuudestamme, sanoo Musiikin ajan toiminnanjohtaja Vilja Ruokolainen.

Tänä vuonna Musiikin ajan teemana oli taide ja autonomia vuorovaikutusyhteiskunnan keskellä. Teemasta ponnisti tai sitä ainakin viisti suuri osa konserteista. Taiteen autonomiasta keskusteltiin myös tapahtuman uutuudessa, kaksipäiväisessä seminaarissa. Seminaarin ensimmäistä päivää seurasi noin 70 ja toista, suomenkielistä päivää, noin 50 kuulijaa.

Tänä vuonna Musiikin aika järjestettiin yhä aikaa Jyväskylän Kesän kanssa. Ajankohtien päällekkäisyydestä ei Ruokolaisen mukaan aiheutunut harmia ainakaan Musiikin ajalle.

Ensi kesänä Musiikin aika järjestetään 3.–9. heinäkuuta. Perinteisesti sunnuntaina päättynyt tapahtuma jatkuu tuolloin maanantaihin asti.

Seuraavan Musiikin ajan päävieraat ovat jo tiedossa. Ohjelmistoa aletaan julkistaa syksyllä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .