Villa Ranan asemakaavan muutosehdotus kaupunkirakennelautakunnassa ensi tiistaina – kerran pois vedettyä ehdotusta on tarkasteltu uudestaan, tontin koko hieman suurentunut

Villa Ranan asemakaavan muutosehdotusta käsitellään kaupunkirakennelautakunnassa ensi viikon tiistaina.

Kaupunkirakennelautakunta oli valmis elokuussa 2018 hyväksymään kaavan, mutta kaavamuutoksen hakijat – kiinteistöyhtiö Keski-Suomen Suojeltavat Museokiinteistöt sekä Suomen Yliopistokiinteistöt – vetivät tuolloin ehdotuksen viime hetkellä pois käsittelystä.

– Nyt tontin rajoja ja kaavamerkintöjä on tarkasteltu uudestaan, ja osapuolet ovat päässeet sopimukseen asiassa. Tontin rajoihin on tullut pieniä täsmennyksiä, kaupunginarkkitehti Leila Strömberg sanoo.

Näkyvin muutos uudessa ehdotuksessa aiempaan verrattuna on rakennuksen länsi- ja luoteispuolella sijaitsevien kiviportaiden siirtäminen tontin sisälle kuuluviksi.

– Portaiden käyttöä ja huoltoa koskevat määräykset on tarkennettu. On tärkeää että portaat ovat jatkossakin osa Seminaarinmäen arvokasta kokonaisuutta, vaikka kuuluvat Villa Ranan tonttiin.

Tontin koko on suurentunut jonkin verran. Ehdotuksessa tontti on nyt 3 053 neliötä, eli noin 7 00 neliötä suurempi kuin aiemmin.

Yrjö Blomstedtin suunnittelema, vuonna 1905 valmistunut Villa Rana kuuluu kampusalueen arvorakennuksiin. Rakennukseen ryhdyttiin vuonna 2017 toteuttamaan kulttuuritaloa, johon sijoittuisi viisi kulttuuritoimijaa: Keski-Suomen elokuvakeskus, Keski-Suomen Tanssin keskus, Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis, Keski-Suomen kirjailijat ry ja Teatterikone.

Asemakaavamuutosprosessi on viivästyttänyt talon peruskorjausta. Mikäli ehdotus hyväksytään tällä kertaa ja talon kunnostustyöt alkavat, toimijat pääsevät remontoituihin tiloihin mahdollisesti vuonna 2020.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .