Villa Ranan kulttuuritoimijoiden pop up aukesi – kevät täynnä monipuolista ohjelmaa

Jyväskylän keskustaan avautuu tänään lauantaina uusi kulttuuritoimijoiden pop up -tila. Kevään ajan kauppakeskus Kolmikulman liiketilassa pitää majaansa Keski-Suomen Kirjailijat, Tanssin Keskus, Elokuvakeskus, Teatterikone ja Loiskis-orkesteri. Ne kaikki ovat niin ikään Kulttuuritaloksi kaavaillun yliopistorakennus Villa Ranan tulevia vuokralaisia.

Kulttuuriväen oli tarkoitus päästä muuttamaan Yrjö Blomstedtin suunnittelemaan jugend-rakennukseen jo vuoden alussa, mutta remontin viivästymisestä johtuen kevät menee Kauppakadun toisessa päässä.

Viivästys ei kuitenkaan talon vuokralaisia haittaa.

– Kaikki on edennyt kovin positiivisesti. Vaikka emme olekaan Villa Ranassa, meillä on jo se henkinen tila, mikä näkyy muun muassa ideoina eri toimijoiden yhteistyöstä, Kulttuuritalon tukiyhdistyksen puheenjohtaja Kyösti Ylikulju kommentoi.

Ylikuljun mukaan Villa Ranaan olisi tarkoitus päästä muuttamaan elo-syykuussa.

Monipuolista ohjelmaa

Kulttuuritalon väliaikaistilat ovat kooltaan noin 140 neliötä. Punaisista penkeistä kasatussa nousevassa katsomossa on tilaa 80 hengelle.

– Emme ole koskaan olleet yhdessä tilassa näin kauaa, sanoo Teatterikoneen taiteellinen johtaja Annu Sankilampi.

Sankilammen mukaan pitkäaikaiset tilat eivät helpota vain tekijöiden arkea, vaan myös yleisön.

– Kun on yhdessä paikassa pidempään, ihmiset oppivat missä olemme, ja yhden esityksen katsottuaan tulevat helpommin toiseenkin, Sankilampi kertoo. Hänen luotsaamansa Teatterikone esittää väiaikaistiloissa kevään aikana jopa neljää eri näytelmää.

Näytelmien lisäksi Kulttuuritalo Pop Upissa on luvassa muun muassa tanssiteoksia, lyhytelokuvia, dokumentteja ja koko perheen musiikkiesityksiä.

Tänään lauantaina kulttuuritila on yleisölle avoin klo 12–14. Tarjolla on monipuolista ohjelmaa koko perheelle.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .