Ville Matvejeff Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestariksi

Jyväskylä Sinfonian uudeksi ylikapellimestariksi on valittu Ville Matvejeff, 26. Hän aloittaa työnsä vuoden 2014 tammikuussa. Matvejeff työskentelee tällä hetkellä Malmön Oopperan kapellimestarina.

Matvejeff tunnetaan myös pianistina ja säveltäjänä. Hän esiintyy säännöllisesti Karita Mattilan kanssa ympäri maailman.

Jyväskylä Sinfonian ensi kosketus Matvejeffiin oli vuonna 2007 Jyväskylän pianokilpailussa, jossa nuori pianisti sijoittui kolmanneksi. Tämän vuoden helmikuussa Matvejeff johti orkesteria vierailevana kapellimestarina. 

–·Valinta on hieno haaste juuri tähän hetkeen, sillä ylikapellimestarin pesti on minulle ensimmäinen, Matvejeff sanoo.

Matvejeff on vieraillut useiden suomalaisten ja ulkomaisten orkesteiden kapellimestarina. Hän on johtanut muun muassa Helsingin, Turun ja Joensuun kaupunginorkestereita. Ulkomailla hän on vieraillut kapellimestarina muun muassa Ruotsissa, Luxemburgissa, Virossa ja Liettuassa.

Jyväskylä Sinfonia julkisti tiistaina myös uuden päävierailijan nimen. Ensi vuoden alusta orkesteria johtaa neljä kertaa vuodessa unkarilais-israelilainen kapellimestari Moshe Atzmon (synt. 1931).

Molempien sopimuskausi kestää kaksi vuotta sisältäen yhden vuoden lisäoption.

Jyväskylä Sinfonian edellinen ylikapellimestari oli huilutaiteilija Patrick Gallois. Hän johti orkesteria vuodet 2003–2012.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .