Voice-kuoro – Sinua Varten

Hankasalmelainen Voice-kuoro on diskanttipainotteinen, nuoret naisäänet soivat raikkaina. Vastapainona taas ovat varttuneemmat miehet, joiden äänissä olisi soinnillisen yhtenäistämisen varaa ja työstämistä. Tämä äänellinen erisuhta luonnollisesti kuuluu myös levyn lopputuloksessa.

Sinua Varten sisältää pääasiassa säestyksellisiä kappaleita, iskelmä- ja viihdemusiikkia. Jos Voicen levyn asettaa viihdekuorolevyjen joukkoon, nousee se komeasti pinnalle.

Kuunnellessa puhtaasti ilman vertailukohtaa kuorossa oleva potentiaali tulee esiin, mutta jättää myös tunteen siitä, kuinka paljon enempään olisi mahdollisuuksia. Ajoittain balanssissa ja soinnin yhtenäisyydessä on työstövaraa. Levylle kaipaa enemmän a cappellaa ja kuoroa paremmin hyödyntäviä sovitusratkaisuja. Säestyksellisessä musiikissa yksinkertaisuus kuorosatsin suhteen toki on kaunista, mutta silti monet musiikkiluokkatavaraa muistuttavat sovitukset jättävät antamatta nostetta kuorolle.

Musica-studiolla tehty äänitys on suhteellisen hyvin balanssissa orkesterin, solistien ja kuoron suhteen. Kuorolle äänitys on kuitenkin melko lähellä ja sointi ei pääse jalostumaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.