"Voisiko vuosi 2016 painua hittoon?" – moni popmusiikin konkari kuollut tänä vuonna

Poptähti George Michael valmisteli uutta albumia ja dokumenttielokuvaa

– Hyvästi ystäväni. Taas yksi mahtava artisti jättää meidät. Voisiko vuosi 2016 painua nyt hittoon? popikoni Madonna tviittasi maanantaina.

Madonnan tviitti tiivisti monen ajatukset vuodesta 2016, sillä kuluva vuosi on harventanut julmalla kädellä popmusiikin konkarien kaartia. Maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa ilmoitettiin 53-vuotiaan poptähti George Michaelin kuolemasta.

Surunvalittelunsa esittivät esimerkiksi Elton John, Bryan Adams, Carrie Underwood ja Cindy Crawford.

– Olen syvässä sokissa. Olen menettänyt rakkaan ystävän – kilteimmän ja anteliaimman sielun sekä suurenmoisen artistin. Lepää rauhassa George Michael, Elton John tviittasi.

Kanadalainen konkarimuusikko Bryan Adams puolestaan arvioi, että George Michaelin ura katkesi aivan liian nuorena.

Managerinsa mukaan Michael kuoli kotonaan joulupäivän aamuna. Hollywood Reporter uutisoi, että kuolinsyy oli sydämenpysähdys.

Poptähti kuoli tiedottajan mukaan rauhallisesti nukkuessaan, Guardian kertoo. Poliisin mukaan kuolemaan ei liity mitään rikokseen viittaavaa.

 

Michaelin voinnista on oltu huolissaan aiemminkin

 

Michaelin uran aikana hänen albumeitaan on myyty yli sata miljoonaa kappaletta. Suurimpia menestyksiä oli albumi Faith. Levy nousi listaykköseksi sekä Yhdysvalloissa että Britanniassa, ja siltä lohkaistut neljä singleä kipusivat nekin myyntilistan kärkipaikalle Yhdysvalloissa.

George Michaelin soolouran isoihin hitteihin lukeutuvat Careless Whisper, Freedom 90, Jesus To a Child sekä Elton Johnin kanssa duettona levytetty Don't Let The Sun Go Down On Me. Michael esiintyi Suomessa heinäkuussa vuonna 2007.

Lähes erakkona viime aikoina eläneen Michaelin oli määrä julkaista ensi vuonna dokumenttielokuva. Aiemmin tässä kuussa julkaistiin myös tieto, että lauluntekijä, tuottaja Naughty Boy, oikealta nimeltään Shahid Khan, oli työstämässä Michaelin kanssa uutta albumia ensi vuodeksi.

Michaelin voinnista on oltu huolissaan aiemminkin.

Michael on jäänyt kiinni kannabiksen ja crack-kokaiinin hallussapidosta. Hänet tuomittiin vuonna 2010 kahdeksaksi viikoksi vankeuteen hänen rysäytettyään autolla lontoolaiseen kauppaan kannabiksen ja reseptilääkkeiden vaikutuksen alaisena.

Vuonna 2011 hän vietti useita viikkoja sairaalassa Wienissä sairastuttuaan keuhkokuumeeseen. Myöhemmin hän sanoi olleensa lähellä kuolemaa. Huolet heräsivät myös vuonna 2013. Silloin Michael putosi kuljettajan ajamasta Range Roveristaan moottoritiellä, ja hänet lennätettiin sairaalaan.

 

Last Christmas joulujen jättihitti

 

George Michael teki läpimurtonsa Wham-duossa 1980-luvulla. Yhtye muistetaan etenkin joululaulustaan Last Christmas, joka soi Suomessakin radioissa tiiviisti joka joulu.

Kaksikon tuotannon kulmakiviä oli myös single Wake Me Up Before You Go-Go.

Michael toimi myös musiikkituottajana.

Yksityiselämässään George Michael julkisti tiedon homoudestaan vuonna 1998.

Tähden huumeongelma sekä muun muassa alttius erilaisille tapaturmille herättivät kohua ja huomiota.

– Ihmiset haluavat nähdä minut traagisena hahmona. Uskon, että se vähentää heidän kateuttaan (minua kohtaan), Michael sanoi Guardian-lehdelle vuonna 2009.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Myös nämä musiikkialan konkarit kuolivat tänä vuonna

Muusikko George Michael on kuollut