Vuoden 2017 harrastajateatteriteot palkittiin

Keski-Suomen Harrastajateatteriyhdistys on nimennyt joulukuussa edesmenneen Erkki Kauppisen Vuoden Teatterivaikuttajaksi vuosimallia 2017. Kauppinen oli pitkäaikainen teatteriaktiivi ja muun muassa Kuusan Kanavateatterin perustaja. Perustelujen mukaan Kauppisen "pitkäjänteinen ja tarmokas työ ohjaajana, näyttelijänä, rakentajana sekä unelmien muovaajana ja toteuttajana jää elämään, kasvamaan ja innoittamaan".

Vuoden vaikuttavimmaksi esitykseksi valittiin Riku Suonion ohjaama Jyväskylän ylioppilasteatterin Amerikkalainen tyttö.

Vuoden teatteriteko -palkinnon sai alkuvuonna 2017 perustettu jyväskyläläinen Puskakollektiivi-ryhmä, joka ”luo omat puitteensa ja koettelee, haastaa ja tutkii teatteritaiteen rajoja ja konventioita”.

Kunniamaininnoilla palkittiin viisi näytelmää: Ad Astra -teatterin Inishmaanin rampa "loistavasta teatterielämyksestä", Korpilahden Teatterin Risto Räppääjä ja Pakastaja-Elvi "upeasta musiikkiteatteriesityksestä", Kuusan Kanavateatterin Yksiöön en äitee ota "tuotannollisesta omistautumisesta", Jyväskylän Kansannäyttämön Pessi ja Illusia puvustuksesta ja Jyväskylän ylioppilasteatterin Yli 10 000 koiran koiranäyttely "rohkeasta näytelmävalinnasta"

Palkinnot jaettiin Teatteriaalto 2017 -katselmuksessa Vakiopaineessa lauantaina.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .