Vuoden tiedekirja kuvaa ruokakulttuuria islamin maissa

Vuoden tiedekirja tuo esiin ruokakulttuurin kautta islamin historiaa, kulttuuria ja yhteiskunnallisia oloja. Helena Hallenbergin ja Irmeli Perhon teos Ruokakulttuuri islamin maissa (Gaudeamus) palkittiin Vuoden tiedekirja -kunniamaininnalla ja 10 000 eurolla. Tekijät ovat molemmat filosofian tohtoreita.

Palkintoraadin mukaan kirja avaa lukijalle kiehtovia näkökulmia islamilaisten yhteiskuntien arkeen ja juhlaan. Teos kuvaa historiallisia ja uskonnollisia oloja, joissa islamilaiset ruokatottumukset ovat saaneet alkunsa. Teos kertoo myös ruokatottumusten kehittymisestä ja leviämisestä ympäri maailmaa.

Palkinnon myönsivät Suomen tiedekustantajien liitto ja Tieteellisten seurain valtuuskunta. Vuoden tiedekirjan lisäksi palkittiin kunniamaininnalla ja 2 500 eurolla Teemu Rintalan ja Veikko Rinteen teos Suomen luteet – johdatus luteiden mielenkiintoiseen maailmaan (Hyönteistarvike Tibiale).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.