Wallin kannustaa yksityisiin lahjoituksiin Musiikkitalolle

Ylen vetäydyttyä Musiikkitalon rahoituksesta hankkeen onnistumiseksi tarvitaan uusia rahoittajia. Kulttuuriministeri Stefan Wallinin (r.) mukaan yksityisillä lahjoittajilla olisi oiva tilaisuus tukea arvokasta kulttuurihanketta.

– Nyt sinivalkoisille kulttuurimesenaateille tarjoutuu tilaisuus julkisesti ja avoimesti tukea kriisissä olevaa Musiikkitalohanketta toimimalla valtiovallan lisäksi sen rahoittajina, Wallin sanoo tiedotteessaan.

Wallin muistuttaa, että muissa Pohjoismaissa on jo olemassa tällaisesta rohkaisevia esimerkkejä. Tanskalainen liikemies Maersk McKinney-Möller lahjoitti vuonna 2000 yhteensä 2,5 miljardia Tanskan kruunua eli noin 330 miljoonaa euroa Kööpenhaminassa sijaitsevan uuden oopperatalon rakentamiseen.

– Tämä on loistava esimerkki, josta voisimme ottaa mallia myös Suomessa.

Wallinin mielestä valtiovalta kannustaisi yksityishenkilöitä ja yrityksiä tukemaan kulttuuria ja tiedettä parhaiten siten, että nimenomaan kulttuurille ja tieteelle osoitettujen lahjoituksien verovähennysoikeutta muutetaan. Lahjoituksien verovähennysoikeuden yläraja tulisi Wallinin mielestä nostaa vähintään miljoonaan euroon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.