We Butter the Bread With Butter – Goldkinder

Tuska-festivaaleilla ihastuttaneen ja vihastuttaneen We Butter The Bread With Butterin kolmas albumi ei ole edeltäjiensä tapaan kieli poskessa tehtyä nykymetelöintiä. Vaikka bändi itse yrittää vakavoitua, niin silti tämä naurattaa ainakin tarpeeksi kierolla huumorintajulla varustettuja musiikinystäviä.

Bändi iskee yhteen läjään metalcorea, industrialia, vähän poppia ja meikkirockia. Laulukielen ollessa vielä kaiken lisäksi saksa, niin lopputulos on väkisin jonkin sortin huumorihumppaa.

Tuskassa vanhemmat hevin ystävät katsoivat bändin keikkaa suu auki ja päätään pyöritellen. Nuorisolle sekametelisoppa kelpasi, kuten varmasti myös tämä uusi levy. Huutoa, örinää, puhtaita överiksi autotunetettuja vokaaleita, nykiviä metalcore-riffejä, diskobiittiä, euroteknoa, matalalta möriseviä metallikitaroita, tilutuskitarasooloja ja tuplabassorumpujen nakutusta yhteen naittavassa musiikissa ei ole yhtään mitään järkeä.

Jollain kierolla tavalla levy kuulostaakin juuri siksi perhanan hyvältä. Rockmusiikki täyttää silloin funktionsa kun se onnistuu ärsyttämään muksujen vanhempia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.