White House Down

Valkoista taloa pelastetaan lyhyen ajan sisään jo toistamiseen.

Olympus on valloitettu -elokuvassa Gerard Butler pisti köniin poliittista eliittiä uhkaaville terroristeille.

White House Down -toimintaelokuvassa Channing Tatum yrittää pelastaa presidentin, tyttärensä ja koko Yhdysvallat terroristien kynsistä.

Kestoa elokuvalla on 131 minuuttia, joten toimintaa ja räjäyttelyä on yllin kyllin.

Vanhanaikaisten toimintatrillereiden ystäville White House Down tarjoaa vauhdikkaan paon todellisuudesta.

Tatumin esittämän Calen sankaruus on imitoitu tietysti suoraan vaikkapa Die Hard -elokuvista, joissa niissäkin syrjäytetty poliisi todistaa etevyytensä olemalla sattumalta oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Eikä ole omaperäistä sekään, että Cale on yksinhuoltajaisä, jolla ei ole ollut aikaa tyttärelleen mutta joka tilaisuuden tullen hyvittää kaiken – räiskimällä pahoja tyyppejä hihattomassa t-paidassa.

11-vuotiaan tytön ujuttaminen väkivallan sekaan on tekijöiden mielestä kai ollut ainoa keino tehdä kohtauksista jännittäviä ja tunteellisia.

Dialogi koostuu kömpelöstä sanailusta ja kuitenkin mukaan on lähtenyt niinkin erinomaisia näyttelijöitä kuin Jamie Foxx, Maggie Gyllenhaal ja James Woods.

Foxx esittää presidenttiä, Gyllenhaal Salaisen palvelun agenttia ja Woods turvamiesten päällikköä.

Ohjaus Roland Emmerich käsikirjoitus James Vanderbilt Kuvaus Anna Foerster Musiikki Harald Kloser Pääosissa Channing Tatum, Jamie Foxx, Maggie Gyllenhaal Tyylilaji: Toiminta. K-16.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.