Wimme - Mun

WIMME
Mun
Rockadillo
Mari Boinen ohella keskeiseksi joikaamisen modernisoijaksi 90-luvulla kohonnut Wimme Saari on pitänyt pitkää luovaa taukoa. Edellisestä Gapmu-levystä on jo kuusi vuotta.

Luovuuden lukot laukaistakseen Wimme on nyt palannut yhteistyöhön uransa alkuvaiheen tärkeän vaikuttajan, Tapani Rinteen kanssa. Levyn tuottaneen ja klarinettia sekä saksofonia soittavan Rinteen ohella vierailijoita ovat mm. Ulla Pirttijärvi, Iro Haarla, Pekka Kuusisto ja Teho Majamäki.

Levyä tehdessä kiinteytyi myös Wimmen yhtyeen uusi miehistö: keikkabändissä ja levyn runkona ovat perkussionisti Juuso Hannukainen, kielisoittimet hoitava Matti Wallenius sekä elektroniikkavelho Tuomas Norvio.

Konstit ovat ryhmällä monet. Riisutuimmillaan tarvitaan vain Wimmen ja Pirttijärven laulu Iro Haarlan harpun päälle, toisessa laidassa groovataan hyvinkin teknosti, sähköisesti ja energisesti.

Levy on kuitenkin mieluummin monipuolinen kuin sekava, sillä ihan taustojen kirjavuudesta riippumatta Wimmen karismaa tihkuvat tulkinnat kohoavat siivilleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.