Within Temptation - The Unforgiving

WITHIN TEMPTATION

The Unforgiving

Sony
Kökkö levyn kansi ei onneksi ole enteellinen. Hollannin sinfoniametalliylpeys Within Temptationin viides studioalbumi The Unforgiving on rapsakan koukuttavaa tykitystä alusta loppuun. Tai no ainakin melkein alusta. Kiekon kärkeen tökätty puoliminuuttinen intro on turhaa lätinää, mutta sitten mennään ja lujaa.

Within Temptation ei keksi pyörää uudestaan, vaan luottaa perinteiseen pop-taikakaavaan: kun melodia on kunnossa, loppu tulee kuin itsestään. The Unforgivingia voi pyörittää gettoblasterissa surutta parikin päivää putkeen, eikä kyllästymisestä ole pelkoa.

The Unforgiving on edeltäjäänsä The Heart of Everything suoraviivaisempi. Albumia kaavailtiin alunperin leffan soundtrackiksi, mutta kun sopivaa kandidaattia ei löytynyt, syntyi idea antisankaritarinasta sarjakuvataiteilija Steven O'Connellin hahmotelmien pohjalta.

Soundtrackmaista maalailua albumilta löytyy onneksi ilahduttavan vähän. Ylitse muiden nousee laulajan Sharon Den Adelin upeaakin upeampi ääni. Mutta myös perusta on reilassa. Siinä missä monet vähäisemmät sinfonista metallia väkertävät bändit epäonnistuvat, Within Temptation loistaa jälleen: lumoavan iskevien biisien säveltämisessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.