Wolfheart: Shadow World

Wolfheart

Shadow World

Spinefarm Records

Arvio: 3/5

Before the Dawnissa kannuksensa luonut Tuomas Saukkonen lopetti parisen vuotta sitten kaikki aiemmat bändiprojektinsa ja herätti henkiin uuden yhtyeen, Wolfheartin. Winterborn-debyytti täräytti ilmoille kaihoisia metallisia tunnelmia tehden vaikutuksen kauniiden sävelten ja raskaiden osioiden yhtyessä saumattomaksi kuuntelunautinnoksi.

Shadow World kuulostaa viimeistellyltä levyltä, jonka tuotantopuoli on kunnossa. Wolfheart tarjoaa hyvää musiikkia, mutta levykokonaisuus jättää useiden kuunteluiden jälkeenkin vaivaannuttavan olon. Melodiatajustaan elävä Woflheart on ottanut paljon askeleita jopa black metalin suuntaan. Sävellykset ovat näennäisistä genreirtiotoista huolimatta Tuomas Saukkosen kuuloisia, mutta biisit eivät edusta miehen uran kirkkainta aatelia.

Multi-instrumentalisti Saukkonen yhtyeineen olisi pystynyt parempaankin kuin metalliuskottavuutta kohti hapuilevaan ”ihan kivaan”. Shadow World on hyvän muusikon rohkea levy, joka ei onnistu ylittämään Saukkosen itse liian korkealle hilaamaa rimaa. Levy ei johdata kuulijaa Norjan etelärannikolla sijaitsevaan metallistien taivaaseen asti, minne levyn alkutahdit kuultuaan voisi luulla pääsevänsä.