XTRA maustaa Mäntän kuvataideviikkoja

Mäntän kuvataideviikkojen teemoja ja näyttelykokemusta syventää tapahtuman oheen rakentunut XTRA-oheisohjelmisto. Sen kautta pureudutaan muun muassa ilmastonmuutosahdistukseen, biotaiteeseen, Mäntän teollisen maiseman tulevaisuuteen ja saamelaisuuteen.

Luvassa on kuraattorikierrosten lisäksi esimerkiksi performansseja, taidemessu ja Ilmastoahdistusklubi. Erikoisopastuksia Pekilon näyttelyyn johdattelevat näyttelijä Kati Outinen 3.8. tai feministivaikuttaja Saara Särmä 6.7.

Ihmisen aika -teeman ympärille rakentuvat kuvataideviikot ovat avoinna 16.6.–1.9. Lauantaina 15.6. tehdään jo pikakurkistus näyttelyyn, sunnuntaina tunnelmaan sukelletaan Taiteilijaryhmä Kunstin performanssissa; ryhmä piipahtaa paikalla vielä kahdesti myöhemmin kesällä.

Avajaissunnuntaina on tarjolla ensimmäinen Marja Helanderin kolmesta kuraattorikierroksesta. Seuraavana viikonloppuna, juhannuksena, kuvataideviikot elävät myös somessa.

XTRAn kesäkuu päättyy Ilmastoahdistusklubiin, jossa ovat "terapeutteina” muun muassa ekoteologi Pauliina Kainulainen, näytelmäkirjailija Ilja Lehtinen sekä ilmastoaktivisti Eveliina Asikainen.

Kuudes heinäkuuta on mahdollisuus asettua taiteilija Katriina Haikalan malliksi Social Portrait -projektissa, jossa hänen tavoitteenaan on piirtää 1000 muotokuvaa naisista.

Elokuussa ovat vuorossa taidemessu Mäntän kirkossa, Suuri Saame-päivä saamen tehokursseineen ja saamelaistaideluentoineen. Elokuussa tehdään myös retki Joenniemen Taavetinsaareen sijoitettavien teosten maailmaan.

Mäntän kuvataideviikot -näyttely on avoinna 16.6.-1.9.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .