Yläkaupungin yö -kulttuurifestivaalia päästiin viettämään harvinaisen oivallisessa säässä – katso kuvasarja

Yläkaupungin yö -kulttuurifestivaali järjestettiin lauantaina Jyväskylässä jo 27. kertaa. Tällä kertaa sää suosi tapahtumaa toden teolla: joskus takavuosina on nähty myrskyjä ja ehkä jopa räntää, mutta nyt Yläkaupungin yötä vietettiin sortsilämpötilassa ja pilvettömältä taivaalta paistaneen auringon alla.

Tämän vuoden festivaalin erikoispiirre oli yhteistyö Jyväskylässä järjestettyjen Kirkkopäivien kanssa. Kirkkopäivien ohjelmaa kuultiin ja nähtiin festivaalin aikaan Yläkaupungilla. Myös Yläkaupungin yön perinteisesti suurimpia ihmismassoja liikuttava ohjelmakokonaisuus, Jelmun konserttiteltta Kampuksen kentällä, oli tänä vuonna tavallista suurempi Kirkkopäivät-yhteistyön vuoksi.

Tuttuun tapaan kontrastit tapahtumassa olivat tänäkin vuonna valtavat. Yläkaupungin yössä tarjotaan paljon pieniä esityksiä ja tilaisuuksia, jotka saattavat houkutella paikalle vain muutaman hengen yleisö, toisaalta esimerkiksi Olavi Uusivirran konserttia ahtautui Jelmun telttaan kuulemaan parin tuhannen hengen yleisö.

Myös desibelimäärissä liikutaan laidasta laitaan: ärhäkkää, kovaäänistä punkkia soitettiin Jyväskylän meininki -piknikillä, ja aivan lähistöllä yleisö istui hipihiljaa kokeilevan musiikin ja äänitaiteen Äänitemppeli-tapahtuman tilaisuudessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .