Zorron miekka – Zorro ja hienoja musiikkinumeroita

Jyväskylän kristillinen opisto

Zorron miekka

Ensi-ilta 14.4.2015 teatteri Miilussa.

Kristillisen opiston teatteri- ja musiikkilinjojen yhteismusikaali on erittäin sujuva ja huippuunsa treenattu show, mutta joidenkin palasten välillä on hankalaa kitkaa. Lavalla on valtavasti taitavaa nuorta esiintyjäkuntaa, ja aitiossaan soittaa erinomainen texmex-orkesteri sombrerot päässä.

Ohjaaja Ville Kiljunen on sovittanut ryhmälle Jussi Helmisen kaavamaisesti vitsikkään kesäteatterinäytelmän Zorron miekka, jossa ei ole teknisesti tai kielellisesti isompia ongelmia.

Don Diego de la Vega eli Zorro (Pablo Delahey) kamppailee roistomaista kuvernööriä (Pietari Olsbo) vastaan. Koko perheen komediassa ”ihan sikaköyhä” perhe tai Donna Isabella (Katariina Sarja) kauniine ja rohkeine tyttärineen eivät joudu kovin pahoihin paikkoihin, vaan kaikki ratkeaa huumorilla ja romantiikalla.

Esityksessä on paljon lauluja, tekstiltä ja musiikilta oikein kivoja. Laulunumerot ja niiden pikku koreografiat ovat ehdottomasti parasta antia, sillä niissä bändin lisäksi näyttelijät pääsevät aidosti loistamaan. Kaikki ovat upeita, mutta komeimmin vetäisee biisinsä Olsbo.

Muu ohjaus onkin sitten kinkkisempi juttu. Jostain syystä näyttelijät on pistetty imitoimaan liioittelevaa puskakomediaa, intiimissä teatteritilassa. Tekeminen on ulkokohtaista silloin kun ei lauleta.

Tällainen tyylilaji ei sovi kaikille, jotkut taas löytävät naamanvääntelystä oman paikkansa. Kertoja Angel (Maria Niemitalo), suomalainen palvelija Horma (Kalle Teivaala) ja hassut sotilaat (Miikka Yli-Hongisto ja Okko Ahre) ovat melko lailla kotonaan, ja osa vaikkapa Delaheyn sarjakuvamaisesti liioitelluista liikkeistä on erittäin hienosti treenattuja.

Itse jäin kuitenkin kaipaamaan aitoja tyyppejä ja hetkiä keinotekoisen kuoren alta. En voi mitään, että minua ei naurattanut, kun asiat oli tehty niin ilmeisiksi.

Ilmeeltään juttu on iloinen ja värikäs, valot toimivat, puvustus on vähän linjaton mutta monin paikoin hieno.

Teksti: Jussi Helminen. Sovitus, ohjaus: Ville Kiljunen. Sävellys, bändin ohjaus: Ari Kauppinen. Laulunopetus: Tiina Romppainen. Äänet: Visa Uotila. Valot: Roope Jormakka. Koreografia, puvut, lavastus: eri työryhmäläiset.

Rooleissa: Milka Vihanninjoki (ei ensi-illassa), Maria Niemitalo, Pablo Delahey, Pietari Olsbo, Katariina Sarja, Desire Kangas, Wilma Mäkinen, Pinja Mikkonen, Maija Häkkinen, Kalle Teivaala, Donatien Sibomana, Miikka Yli-Hongisto, Okko Ahre, Josefiina Sinervo, Laura Falck, Venla Kupiainen. Bändi: Matti Lahti, Mikkonen, Karoliina Mäenpää, Ruusu Saksio, Heidi Salomaa, Sinervo, Erik Vaheri.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.