Ällöttävää vai parasta ikinä? Sinihomejuustojäätelö ei jätä kylmäksi

Äänekoskelaisen keittiö- ja jäätelömestarin kehittämä Gelato jakaa mielipiteitä.

Ällöttävää, sanovat yhdet. Parasta ikinä, hehkuttavat toiset.

Äänekoskelaisen keittiö- ja jäätelömestari Tommi Lindholmin kehittämä Äänekoski Gelato ei jätä ketään kylmäksi, vaikka viilentääkin mukavasti helteellä. Gelaton makuna on nimittäin Äänekosken Valiolla valmistettu Aura Gold.

– Maistoin joskus sinihomejuustojäätelöä. Se ei oikein sytyttänyt, mutta ajatus siitä jäi kytemään. Siksi kehitin gelaton Aura Goldista, hän kertoo.

– Kun pari viikkoa ensin jumppasin, siitä tuli tosi hyvää. Aura-juuston maku jäätelössä on lempeä.

Lindholm tarjoaa Äänekoski Gelatoa mieluiten lisukkeena vaikkapa lämpimän suklaakakun ja marinoitujen viikunoiden kanssa, mutta intohimoisimmat Aura-fanit syövät jäätelöä lusikalla kupista suurella mielihyvällä.

– Gelato on myös hyvää siedätyshoitoa Aura-juustoa inhoaville, hän vinkkaa.

Olutkin taipuu jäätelöksi

Tommi Lindholm tarjoaa Chef Tommi -toiminimen kautta henkilökohtaisen keittiömestarin palveluita ja toimii jyväskyläläisen keittiömestari Arto Hakasen omistaman Art Cateringin keittiö- ja jäätelömestarina.

Yhteistyössä syntyneitä jäätelöitä myydään maakunnan tapahtumissa, juhlatilaisuuksissa, useissa jyväskyläläisravintoloissa ja maanlaajuisesti Pancho Villa -ravintolaketjun ravintoloissa Art Gelato -nimellä.

Jäätelöt nappasivat Lindholmista otteen muutama vuosi takaperin.

– Arto tilasi muutama vuosi sitten oman jäätelökoneen Italiasta, kun ei saanut mielestään riittävän hyvää jäätelöä Jyväskylästä. Me tapasimme toisemme Keski-Suomen Keittiömestareissa ja siitä se alkoi, Lindholm kertaa.

Nyt miehet testaavat ennakkoluulottomasti erilaisia gelatomakuja.

Suklaa, pistaasi-suolapähkinä ja Hubba Bubba sekä kauden marjat ovat jo vakioherkkua, mutta onpa Vaajakoskella tehty gelatoa muun muassa hedelmäturkinpippureista sekä useista tunnetuista alkoholijuomista olutta, kuohuviiniä ja rommia myöten.

– Pienet yritykset ovat ketteriä ja taipuisia kokeilemaan kaikenlaista. Me haluamme rikkoa rajoja ja mennä koko ajan eteenpäin, jossain vaiheessa Suomen rajojen ulkopuolellekin, Tommi Lindholm sanoo.

Hän odottaa, että Suomessa virinnnyt sorbettikulttuuri voimistuu entisestään, sillä se tarjoaa lisää mahdollisuuksia kokeilulle. Vegaanius on toinen nouseva trendi.

Arvatkaas muuten, mikä on jäätelömestarin itsensä suosikkimaku? No, niitä on kaksi: suklaa- ja pistaasi-suolapähkinägelato.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Maistuisiko sinihomejäätelö?