Liikennepuisto kuuluu lasten kesään

Lapset: Polkuautoilla on kurvailtu Jämsässä jo vuodesta 1969.

Liikennemerkkejä ja kukkaistutuksia laitetaan ojennukseen, huoltorakennusta remontoidaan ja menopelit viimeistellään ajokuntoon. Jämsän liikennepuistossa valmistaudutaan tuttuun tapaan kesään.

– Kahden vuoden päästä liikennepuisto juhlii 50-vuotissyntymäpäiviään, sillä ensimmäisiä avajaisia vietettiin 1969. Suosio on pitänyt pintansa vuodesta toiseen, nykyisin kävijöitä on päivässä keskimäärin parisensataa, arvelee Jämsän kaupungin nuoriso-ohjaaja Pia Salminen.

Polkuautoja varastosta löytyy 36 kappaletta. Ne ovat kovassa käytössä, joten huolto- ja korjaushommiin joudutaan tarttumaan usein. Ajossa kaikki autot eivät ole yhtä aikaa oikeastaan koskaan.

Kaupunki pyrkii pitämään alueen kokonaisuudessaan viihtyisänä ja siistinä.

– Puisto on ikään kuin kaupungin sisääntuloväylällä, ja haluamme toki, että näkymä on kaunis, eräänlainen tervetulotoivotus. Nurmialueista ja istutuksista huolehditaan hyvin. Ilkivalta on työllistänyt meitä jonkin verran, mikä on ikävää. Toivomme, että tämä pysyisi mukavana paikkana ihan jokaiselle. Täällä on nykyään kameravalvonta.

Liikennepuistossa ahertaa sesonkiaikana koulunkäyntiohjaajien lisäksi nuoria kesätyöntekijöitä. Yhdessä he pyörittävät kahviota, vuokraavat autoja ja huolehtivat, että liikenne sujuu,kuten pitääkin.

– Lapset ajelevat huoltajiensa vastuulla. Yleisesti ottaen on sanottava, että järjestyssäännöt ovat kuskeilla hyvin hallussa, ja homma toimii hienosti, Salminen kehuu.

Kun liikennepuisto on auki, ajolupa on turvallisuussyistä ainoastaan pientä maksua vastaan vuokrattavilla polkuautoilla. Muina aikoina saa toki vapaasti vaikkapa polkupyöräillä tai potkulautailla.

Lähes joka kesä alueella on järjestetty erilaisia tapahtumia. Lapset ovat päässeet vuosien saatossa tapaamaan poliisia ja palokuntaa sekä saaneet nauttia monenlaisista esiintyjistä ja pienistä teatteriesityksistä. Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että Jämsän ainoat oikeat liikennevalot löytyvät liikennepuistosta.

Liikennepuisto avoinna 29.5.–11.8. ma–pe, heinäkuussa myös lauantaisin. Polkuauton kuljettajalla saa pituutta olla korkeintaan 140 senttimetriä. Piispasentie 2, Jämsä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.