Meteorologi Petri Takala viettää sapattivapaata Forssassa – "Elän ilman kalenteria"

Surffausta harrastava Takala on kiinnostunut suurista aalloista.

Meteorologi Petri Takala kertoi kansalle tulevasta säästä MTV:n uutisten sääosuudessa vuosina 1998–2011. Sen jälkeen hän siirtyi Forecalle päämeteorologiksi, jossa hän muun muassa koulutti meteorologeja, kehitti sään ennustamiseen liittyviä menetelmiä ja suunnitteli uudenlaisia sääpalveluita ja sääanimaatioita. Hänelle kuului myös erilaisia hallinnollisia tehtäviä.

Tällä hetkellä Takala asuu Forssassa ja viettää sapattivapaata.Takala on luennoinut paljon säästä veneilyn ja purjelautailun harrastajille. Keväällä hän kävi Korpilahdella kouluttamassa keskisuomalaisia veneilyn harrastajia.

– Ensi talvena aloitan jälleen koulutusten parissa, mutta tällä hetkellä olen ja elän ilman kalenteria, Takala kertoo.

Takala itse on harrastanut surffausta 15-vuotiaasta lähtien. Hän sanookin kuuluvansa siihen harvinaiseen vesilläliikkujien ryhmään, jolle paras sää on kova tuuli ja kauniit isot aallot.

– Sään ennustaminen surffausta varten oli yksi tekijä, miksi lähdin opiskelemaan meteorologiaa.

Sää on joskus päässyt yllättämään myös alan ammattilaisen.

– Olin kerran surffaamassa keskellä ulappaa, enkä ehtinyt pois ukkosen alta. Siellähän sitä sitten oltiin, keskellä ukkosta, eikä myrskyn silmässä tuullut yhtään. Oli vain odotettava, ja ikävältä se tuntui, Takala muistelee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Meteorologi Petri Takala listaa sisämaalle ominaisia sääilmiöitä ja kertoo vinkkejä veneilijöille