Paikallisravit ovat kesän kohokohta – kävijöitä vuosittain jopa 670 000

Suomessa on kaikkiaan 43 ravirataa ja lähes 120 harjoitusravirataa.

Raviurheilu on yksi Suomen suosituimpia urheilulajeja. Ravitapahtumissa käy vuosittain jopa 670 000 katsojaa. Suomessa on kaikkiaan 43 ravirataa ja lähes 120 harjoitusravirataa.

Keski-Suomen oma maakuntarata on Killerin ravirata Jyväskylässä, mutta sen lisäksi maakunnasta löytyy useampi paikallisravirata. Paikallisravit ovat aina kesän kohokohta. Raveihin kerääntyy entisiä ja nykyisiä paikkakuntalaisia tapaamaan toisiaan ja seuraamaan hevosurheilua.

Kesäravit ovat myös Karstulassa lomakauden tapaus. Tänä vuonna heinäraveissa on aivan erityinen tunnelma, sillä tapahtumalla juhlistetaan Karstulan 150-vuotisjuhlaa.

– Juhlavuosi tulee näkymään monessakin asiassa. Sarjojen pääpalkintona on tavanomaisen loimen ja pokaalin lisäksi tuotekassi, johon kerätään karstulalaisia tuotteita. Lisäksi olemme nostaneet palkintotasoa. Esimerkiksi Karstula 150 vuotta -kylmäveristen juhlalähdön pääpalkinto on 300 euroa, kertoo Karstulan hevosystäväinseuran rahastonhoitaja Paula Kuhmonen.

Raveihin on myös haastettu mukaan paikallisia yhdistyksiä esittelemään omaa toimintaansa. Kuhmosen mukaan yhdistyksillä on usein vähän resursseja järjestää omia tapahtumia, mutta nyt ne pääsevät osaksi valmista tapahtumaa.

Oheisohjelmassa on niin ikään paikallista musiikkia ja muita ohjelmanumeroita.

Karstulan ravit ovat keränneet vuosittain 80–100 hevosta ja noin 700 katsojaa. Tänäkin vuonna kisoihin on ilmoitettu 10 hevoslähtöä ja kaksi ponilähtöä.

– Yksi lähdöistä on Monté-lähtö. Raviratsastus on viime vuosina noussut kovan tason urheiluksi ja tarjoaa myös yleisölle erilaisen ravielämyksen, Kuhmonen toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Aiotko käydä kesällä raveissa?