Saunaviikolla kymmeniä löylyelämyksiä

Saunamaakuntaviikko kutsuu keskisuomalaiset ja matkailijat nauttimaan löylyistä maakunnan erilaisissa saunoissa. Toista kertaa järjestettävän tempauksen aikana lämpiää lähes 50 saunaa eri puolilla maakuntaa.

– Viikkoon mahtuu 24 tapahtumaa ja kohteita on huomattavasti enemmän kuin viime vuonna. Yritykset ovat todella innolla lähteneet tapahtumaan mukaan, kertoo projektipäällikkö Päivi Heikkala.

Saunamaakuntaviikko starttaa lauantaina 1.7. Tuolloin on mahdollista päästä testaamaan hotellisaunoja Sokos Hotel Alexandrassa ja Paviljongissa sekä vanhaan teollisuuspiippuun rakennettua saunaa Le Qulkurissa.

– Sunnuntaina on esillä pohjoinen Keski-Suomi, jolloin saunotaan Kannonkoskella Lakomäen Metsäkartanon savusaunassa, Viitasaarella Luotosen Savottakämpällä ja Salamajärven kansallispuiston rantasaunassa, Heikkala vinkkaa.

Viikkoon mahtuu saunaelämyksiä, joita on harvoin tarjolla. Jyväskylän satamassa saunotaan peräti kuudessa eri saunassa niin lautalla, nosturissa, bussissa kuin laivallakin.

Kievari Rantapirtin saunamelontaretken aikana saunotaan puolestaan tervatynnyri-, teltta-, savu-, kota- ja tynnyrisaunassa.

Sarvenpään saunamaratonin reitti kulkee jopa 17 saunan kautta. Nimestään huolimatta kyse ei ole kilpailusta vaan kiireettömästä yhdessäolosta ja saunaelämyksistä.

Suomi 100 -juhlavuosi näkyy luonnollisesti myös saunamaakuntaviikon aikana. Torstaina saunotaan urakalla Suomi-hengessä. Saunat lämpiävät ainakin Lomakeskus Revontulessa, Varjolan tilalla, Taulun kartanolla, Nukulassa, Kinkamon pirtillä ja Jämsän Saunakylässä.

Viikko huipentuu saunanlämmityksen MM-kisoihin, jotka pidetään Peurungassa. Järjestäjät ovat varautuneet vastaanottamaan jopa 50 joukkuetta.

Saunamaakuntaviikko 1.–8.7., www.saunaregion.fi/ohjelma

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.