Yö Päijänteellä on elämys

Tänä vuonna tapahtumaan halutaan aktivoida mukaan myös retkiluokan purjehtijoita.

Päijännepurjehdus kisataan jo 45:nnen kerran. Kilpailuun odotetaan edellisvuosien tapaan noin 140 venekuntaa ja 600 miehistön jäsentä. Tänä vuonna tapahtumaan halutaan aktivoida mukaan myös retkiluokan purjehtijoita.

– Retkiluokka on tarkoitettu esimerkiksi perheille, jotka eivät koe kilpailutoimintaa omakseen. Osallistumalla purjehdukseen venekunnat pääsevät kuitenkin kokemaan elämyksellisen yöpurjehduksen turvallisesti, Päijännepurjehduksen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jani Airaksinen sanoo.

Aikaisemmin retkiluokka on purjehtinut saman reitin kilpailijoiden kanssa, mutta tänä vuonna retkipurjehtijoille on lyhyempi reitti ja ahtaat kapeikot kierretään.

Venekunnille tarjotaan myös mahdollisuutta yöpyä Mainiemen satamassa, joka on Padasjoen satamaa rauhallisempi.

Lisäksi kaikkien retkiluokkaan osallistuneiden kesken arvotaan langaton tuulimittari.

Itse kilpailu toteuttaa tuttua kaavaa. Lähtö on Padasjoelta lauantaina 22. heinäkuuta. Ensimmäiset luokat starttaavat kello 10 ja nopeimmat avoimen ja LYS4-luokan veneet sekä urheiluveneet kello 12.

– Kilpailun kääntöpoiju on nyt Asikkalan selällä, joten yleisöllä on Pulkkilanharjulla hyvä paikka kilpailun seuraamiseen, Jani Airaksinen vinkkaa.

Ensimmäisiä veneitä odotetaan Juurikkasaareen Säynätsaloon lauantai-iltana, jos tuulet ovat suotuisat.

Maaston lisäksi yleisö voi seurata kilpailua vaikka kotisohvalta, sillä kaikki lähdöt pyritään striimaamaan verkkoon ja kilpailun kulkua voi seurata tapahtuman Facebook-sivujen ja Youtuben kautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.