Alakaupungin asukasyhdistys: Puistokoululla juhlittiin 25-vuotispäivää

Jyväskylän kaupungin tulevaisuus - onko sitä? Kysymykseen saatiin hyviä ja perusteltuja ajatuksia Jyväskylän alakaupungin asukasyhdistyksen 25-vuotisjuhlassa Puistokoululla 26.10.

Emerituskaupunginarkkitehti Ilkka Halinen käsitteli aihetta yksityishenkilön näkökulmasta, sillä hän on entisestä virastaan eläkkeellä. Halinen ei suosittele ylikorkeita kerrostaloja. Täyteen ahdetut keskustakorttelit ovat epäviihtyisiä. Sen sijaan puistojen ja vihreän osuuden säilymistä on vaalittava ja jopa lisättävä. Halinen ehdotti, että Asema-aukio rakennettaisiin kokonaan puistoksi.

Puistokoulun rehtori Antti Tikkanen kertoi koulun ja asukasyhdistyksen rakentavasta yhteistyöstä. Hän mainitsi syyskarnevaalit, joissa oppilaat ovat saaneet askarrella linnunpönttöjä ohjatusti.

Puheenjohtaja Eero Kuusela esitteli monipuolisesti yhdistyksen toimintaa, jota on kehitetty vuosi vuodelta. Hän pitää koulun kanssa yhteistoimintaa ensiarvoisen tärkeänä. Tourujoenpuiston yhteislaulu- ja musiikkitapahtuma on suosittu ja yleisön toive onkin saada jatkossa lisää. Kuusela korosti Tourujoen kunnostuksen toteutumista toivoen, että työ alkaa ensi vuonna, kuten on kerrottu. Aiheeseen liittyi myös juhlassa esiintynyt Ingerborg Jansson, joka lausui Ulla Jylhän runon Oodi Tourujoelle.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Meri Lumela kiitti Puistokoulun rehtori Antti Tikkasta onnistuneista yhteistyökuvioista koulun ja asukasyhdistyksen kesken.

Musiikinopettaja Suvi Airaksisen järjestämä KolmeKuutosten kuorolauluesitys oli tärkeä huomionosoitus juhlayleisölle siksi, että toiminta eri ikäpolvien kesken on arvokasta. Juhlassa lauloi myös suosittu mieskuoro Harmaat herrat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Meidän juttu

Skydive Jyväskylä: Leiri Naarajärvellä päättyi onnistuneeseen koehyppyyn

Ruuhimäen tupla: 12-vuotias Jimi Suomela keräsi miltei täyden potin

Leppävesi: Uusi penkki ilahdutti myös Majalahden vesijuoksijoita

Gloria: Vapaaehtoiset jäivät kesätauolle puistojätskien kera

Tansseja odotellessa: Kuikan Lavaa ehostetaan kesällä

Kerho: Lapset pääsivät kokeilemaan eri lajeja

Sairaalan vapaaehtoiset: Kuulumiset vaihdettiin etänä

4H: Leivontaa ja leikkejä Jyvässeudun etäleirillä

Ulkoilu: 20 vuotta petankkia Kortepohjassa, välillä grillataankin

Ulkoliikunta: Tanssi ilahduttaa vaajakoskelaisia Naissaaressa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.