Biopolku: Kohti Suomen tähteyttä

Äänekosken lukion biotalousryhmä oli esittelemässä #biopolku-projektia StarT-festivaaleilla 10.4. Jyväskylän yliopistolla. #biopolku on mysteerirata, jolla edetään rastilta toiselle selvittämällä biotalousaiheisia mysteerejä ja koodeja lukoille. Ryhmän työ palkittiin Keski-Suomen nuorten parhaana projektina. Stipendin lisäksi ryhmä sai palkinnoksi tutustumisvierailun kemian laitoksen tutkimusryhmiin. Ryhmän työ on ehdolla myös kansallisessa sarjassa, joka huipentuu StarT-gaalaan Tampereella 5.6.

StarT-toimintamalli on laadittu tukemaan uusien opetussuunnitelmien mukaisia monialaisia oppimiskokonaisuuksia ja teemaopintoja. Päätavoitteena on lisätä lasten ja nuorten innostusta matematiikkaa, luonnontieteitä ja teknologian opiskelua kohtaan.

Äänekosken lukion biotalous-teemakurssilaiset tutustuivat laajaan biotalouden alaan laboroinnin, teoriatuntien ja yritys- ja oppilaitosvierailujen kautta. Luontevin kumppani oli koulun viereinen suuri tehdasintegraatti, jossa sijaitsee maailman suurin CMC-tehdas (CP-Kelco) ja uusi biotuotetehdas (Metsä Fibre).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.