Humak: Kulttuurituottajaopiskelijat tutustuivat Moldovan pääkaupunkiin

Humakin 1. vuoden kulttuurituottajaopiskelijoille (AMK) avautui huhtikuun alussa ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan moldovalaiseen kulttuuriin maan pääkaupungissa, Chisinaussa. Tässä hiljattain itsenäistyneessä valtiossa yhdistyy niin idän perinteet kuin lännen mentaliteetti. Jo lentokentälle saapuessamme oli vastassa lämmin tervetulokomitea perinteisen colac-leivän kanssa kansallispukuihin sonnustautuneina. Viikko sisälsi opiskelijoille koulutusjärjestelmään, ruokaperinteisiin sekä taiteisiin tutustumista paikallisten opastamana. Usein tarjoiltuja perinteisiä ruokia olivat muun muassa placinta ja sarmale. Näistä ensimmäinen on täytetty leivonnainen ja jälkimmäinen suomalaisia kaalikääryleitä vastaava. Maa on myös tunnettu sen maataloudesta ja rikkaasta viininviljelyskulttuurista. Matkasta käteen jäi unohtumaton kokemus, uusia ystäviä ja hyvät lähtökohdat yhteistyöhön tulevaisuudessa. Erään matkalaisen sanoin “Jokaisen suomalaisen olisi hyvä käydä Moldovassa edes kerran eläessään”.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Meidän juttu

Skydive Jyväskylä: Leiri Naarajärvellä päättyi onnistuneeseen koehyppyyn

Ruuhimäen tupla: 12-vuotias Jimi Suomela keräsi miltei täyden potin

Leppävesi: Uusi penkki ilahdutti myös Majalahden vesijuoksijoita

Gloria: Vapaaehtoiset jäivät kesätauolle puistojätskien kera

Tansseja odotellessa: Kuikan Lavaa ehostetaan kesällä

Kerho: Lapset pääsivät kokeilemaan eri lajeja

Sairaalan vapaaehtoiset: Kuulumiset vaihdettiin etänä

4H: Leivontaa ja leikkejä Jyvässeudun etäleirillä

Ulkoilu: 20 vuotta petankkia Kortepohjassa, välillä grillataankin

Ulkoliikunta: Tanssi ilahduttaa vaajakoskelaisia Naissaaressa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.