Humak: Kulttuurituottajaopiskelijat tutustuivat Moldovan pääkaupunkiin

Humakin 1. vuoden kulttuurituottajaopiskelijoille (AMK) avautui huhtikuun alussa ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan moldovalaiseen kulttuuriin maan pääkaupungissa, Chisinaussa. Tässä hiljattain itsenäistyneessä valtiossa yhdistyy niin idän perinteet kuin lännen mentaliteetti. Jo lentokentälle saapuessamme oli vastassa lämmin tervetulokomitea perinteisen colac-leivän kanssa kansallispukuihin sonnustautuneina. Viikko sisälsi opiskelijoille koulutusjärjestelmään, ruokaperinteisiin sekä taiteisiin tutustumista paikallisten opastamana. Usein tarjoiltuja perinteisiä ruokia olivat muun muassa placinta ja sarmale. Näistä ensimmäinen on täytetty leivonnainen ja jälkimmäinen suomalaisia kaalikääryleitä vastaava. Maa on myös tunnettu sen maataloudesta ja rikkaasta viininviljelyskulttuurista. Matkasta käteen jäi unohtumaton kokemus, uusia ystäviä ja hyvät lähtökohdat yhteistyöhön tulevaisuudessa. Erään matkalaisen sanoin “Jokaisen suomalaisen olisi hyvä käydä Moldovassa edes kerran eläessään”.