Illusion pre jr: Parhaana suomalaisena pronssille

Tanssi- ja voimisteluseura Illusion Vaajakosken 12–14-vuotiaiden joukkue sijoittui Bulgarian Sofiassa järjestetyssä seurojen välisessä Academic cupissa kolmanneksi. Illusion pre jr on kilpailussa selkeästi paras suomalaisjoukkue kovien venäläisten joukkueiden jälkeen.

Joukkue onnistui sekä alku- että loppukilpailussa hyvin, vaikka kilpailukausi on vielä alussa.

– Tämä oli hyvä kauden aloitus ja jatkamme hyvillä mielin kautta. Saimme tehtyä kaksi onnistunutta suoristusta suoritusta, ja voimme olla tyytyväisiä kilpailuun, summasi joukkueen vastuuvalmentaja Noora Mäkelälammi kilpailun jälkeen.

– Alkukilpailussa suoritus oli hieman eriaikainen ja jännitys näkyi matolla. Finaalin lähdimme korjaamaan yhdenaikaisuutta ja rohkeaa tekemistä. Saavutimme tavoitteemme, mutta suoritukseen mahtui vielä muutama suurempi virhe. Koko kisaan olemme todella tyytyväisi, ja tästä on hyvä jatkaa harjoittelua kohti seuraavia kilpailuja, kommentoi Illusion pre jr -joukkueen kapteeni Eveliina Saikkonen.

Vaikka kokonaisuutena takana on onnistunut kilpailu, on työtä vielä tehtävänä.

– Molemmilta päiviltä jäi toki paljon tehtävää vielä tekemisen tarkkuudessa. Finaalissa yhdenaikaisuus oli parempaa kuin alkukisassa, eli siinä ollaan menty eteenpäin. Tekeminen oli isoa ja varmempaa kuin aikasemmin, kertoo tyytyväinen Mäkelälammi.

Academic cupissa oli Vaajakoskelta mukana myös naisten joukkue Illusion. Joukkue sijoittui kovatasoisessa kilpailussa neljänneksi. Kilpailu oli joukkueen kansainvälinen debyytti.

Viikonloppuna Sofiassa kilpaillaan myös kauden ensimmäiset maailman ja challenge cupin osakilpailut. Illusionin 14–16-vuotiaiden joukkue Illusion Jr on yksi Suomen edustajista challenge cupissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.