Järvi-Suomen Partiolaiset: Adventtikalentereita sairaaloiden lastenosastoille

Tiistai-iltana 26.11. Järvi-Suomen Partiolaiset lahjoittivat Partiolaisten adventtikalentereita sairaaloihin Jyväskylässä, Kuopiossa, Joensuussa, Mikkelissä ja Kajaanissa – viidessä partiopiirin isossa kaupungissa, yhteensä 250 kappaletta.

Jyväskylässä adventtikalenterit luovutti lastenosaston henkilökunnalle Emma Hirsimäki.

Kalenterit vastaanottanut henkilökunta oli kaupungista riippumatta silmin nähden onnellisia saadessaan kalenterit käsiinsä, eivätkä saajat meinanneet malttaa odottaa sitä, että pääsevät viemään adventtikalenterit pikkupotilaiden sänkyjen vierelle. Myös kalenterien luovuttajat taisivat hieman herkistyä, tai ainakin saada hymyn kasvoilleen päästessään viemään pientä ilonpilkahdusta sairaala-arjen keskelle.

Partiolaisten adventtikalenteri on jo perinteeksi muodostunut tunnettu joulumielen tuoja. Partiopiiri haluaa tällä konkreettisella teolla tuoda valonpilkahduksen ja joulumieltä lapsipotilaille. Luukkujen avaaminen luo odotuksen huomisesta päivästä, joka voi olla jo mukavampi kuin eilinen. Partiolaisten adventtikalenterin luukkujen kuvat jatkavat kansikuvan ajatusta sisällöllään. Tänä vuonna kalenterissa seikkailevat metsän eläimet. Kalenterin on kuvittanut Christel Rönns.

Adventtikalenterin myynti on partiolaisten merkittävin varainhankintakampanja. Ostamalla kalenterin tuet paikallista partiotoimintaa. Suurin osa kalenterin tuotosta menee suoraan paikallisen lippukunnan partiotoiminnan tukemiseen. Varoilla lippukunnat järjestävät retkiä ja leirejä sekä hankkivat varusteita, muun muassa telttoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.