Kierre-Golf: Vanhin Sippulanniemessä käytävä kisa 30 vuotta

Vanhin samalla nimellä Jyväskylän Sippulanniemessä käytävä golfkilpailu täytti tänä vuonna 30 vuotta. 1988 Kortepohjassa oli innokkaita golffareita, jotka kokoontuivat jälkipeleihin lähiöravintola Kierteeseen. Sippulanniemessä ei vielä ollut klubitaloa, ja kenttääkin pelattiin nykyisten 1,2 ja 9 väylien alueella ristiin rastiin, kuitenkin yhdeksän väylää kiertäen. Par oli 64.

Koska kilpailuja ei silloin vielä monia ollut, syntyi ajatus omasta Kierre-Golf-kilpailusta. Puuhamiehinä toimivat edesmenneet kaupunginsihteeri Heikki Hölttä ja Jyväs-Golfin sivutoimisena toiminnanjohtajana silloin toiminut Pertti ”Pete” Jaakkola. Kun ravintolakin (Tekun asuntosäätiö) suhtautui myönteisesti kilpailutoiminta aloitettiin.

Kilpailu on kokenut vuosisen varrella nousuja ja laskuja, ja oli vaihe, että sitä pidettiin pystyssä urheiluseura Raivo ry:n jäsenten Jukka Jaakkolan, Pekka Pajarisen ja muutaman muun jäsenen turvin. Tällä hetkellä kilpailu ei ole uhattuna. Sääntöihin kuuluu, että osanottooikeus on niillä golffareilla, jotka ovat viisi kertaa vuoden aikana käyneet Kierteessä.

Kuvassa juhlakilapailun osanottajia, keskellä voittaja Heikki Karhusaari.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.