Vapepa: Vapaaehtoiset hioivat toimintaansa

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun Vapepan jäsenjärjestöt (52) toimivat yhdessä, jotta jokaisen järjestön osaaminen pystytään hyödyntämään hädässä olevan ihmisen auttamiseksi, kun viranomainen apua pyytää.

Keski-Suomen toimijat järjestäytyivät työryhmiin, joiden avulla halutaan kehittää omaa toimintaa. Nyt liikkeellä olivat koulutuksen ja valmiusharjoitusten työryhmät, joiden tehtävänä on organisoida maakunnallista koulutusta ja harjoituksia. Myöhemmin järjestäytyvät työryhmät esimerkiksi kalustolle ja nuorisotoiminnalle.

Perinteisten etsintätehtävien lisäksi nyt pyritään tarkastelemaan myös muita viranomaistarpeita vapaaehtoistoiminnalle. Tarkoituksena on hyödyntää mahdollisimman hyvin jäsenjärjestöjen osaamista ja niiden omaa toimintaa.

Kuvassa vasemmalta Tarja Malinen, Juha Vimpari (K-S pj.), Mikko Koljander, Jussi Nokelainen, Heikki Maukonen (K-S vpj.), Erkki Rautiainen ja Pirkko Koskela. Kuvan ulkopuolelta, Miia Ahonen, Sirkku Laurila, Jari Tuukkanen, Mika Virta ja K-S valmiuspäällikkö Aki Valonen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.