Vesanka: Huoli raskaasta liikenteestä heräsi kyläläisissä

Perheyritys Korpilahdelta on hakenut Vesangan Uussipilän kiinteistölle Vesankajärventien varteen lupaa kalliomurskaamolle ympärivuotiseen käyttöön 10 vuodeksi. Alueelta on tarkoitus louhia ja murskata kalliosta miljoona tonnia soraa, minkä kuljetus tarkoittaisi jatkuvaa raskasta liikennettä lasten koulutietä pitkin.

Jyväskylän kaupungille tämä tarkoittaisi kasvavia koulukuljetuskustannuksia, kun Vesankajärventie luokiteltaisiin vaaralliseksi tieksi. Tällä hetkellä koulun risteyksen pohjoispuolelta tulevia oppilaita on yli 50. Osa heistä käy yläkoulua ja kulkee linja-autopysäkille Keuruuntielle. Erityisen harmittavaa olisi lasten ja nuorten arkiliikunnan väheneminen ja jopa syrjäytyminen vaarallisen tien vuoksi. Toinen huolestuttava asia on tien kapeus ja huono kunto, eikä tie tulisi kestämään kasvavan raskaan liikenteen alla.

Vesangan päiväkoti-koulu ja kylän uusi frisbeegolf-rata sijaitsevat Vesankajärventien vieressä. Koulu hyödyntää myös tien toisella puolella olevia Mysiönmäen ulkoilumaastoja ja hiihtolatuja.

Soran lastaus- ja kuljetusajat on hyväksytty Jyväskylän rakenne- ja ympäristöjaoston tekemässä päätöksessä ympärivuotisesti ma–pe klo 6–22. Päätös ei kuitenkaan ole vielä lainvoimainen ja kyläläiset tekevät asiasta valituksen Vaasan hallinto-oikeuteen. Oman murskaamoa vastustavan mielipiteesi voit edelleen ilmaista: adressit.com.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.