Äitiyden hinta valtion kassasta

Lapsi maksaa työnantajalle 12 000 euroa. Näin otsikoi Helsingin Sanomat taloussivun uutisen 11.10. Aiheen juttuun oli poikinut tuore Apteekkari-lehti, joka oli nostanut tietoisen kärjistetysti esille naisvaltaisia aloja yleisesti koskevan ongelman: perhevapaiden kustannusten yksipuolisen jakautumisen.

Apteekkien työntekijöistä yli 90 prosenttia on naisia. Apteekkariliiton julkaisema lehti oli laskeskellut, että alan työntekijöistä peräti joka kymmenes on perhevapaalla parhaillaan.

Laskelman noin 12 000 euron ylimääräisistä vauvakuluista työnantajalle oli tehnyt Walkiakosken apteekin johtaja Seija Kivimäki. Hän oli huomioinut sijaisen palkkaamisesta aiheutuvat kulut, joihin kuuluu myös noin kahden kuukauden perehdyttämisjakso. Tällöin palkkaa pitää maksaa kahdelle työntekijälle yhden sijasta.

APTEEKKARIEN tuska äitiyskuluista on arkipäivää kaikilla naisvaltaisilla aloilla. Mitä pienempi yritys, sitä haavoittuvampi.

Nykyisen äitiys-, vanhempain- ja isyyslomajärjestelmän uudistamista pohtii sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä. Julkisuudessa on käyty eniten keskustelua perhevapaista ja niiden tasa-arvoisesta jakautumisesta. Yhtä lailla olisi tärkeää, että perhevapaiden kustannukset saataisiin viimein oikeudenmukaisesti jaettua kaikkien työnantajien kesken.

Luonnollisesti vanhemmuuden kuluja on maksettava myös verovaroin, onhan tulevien veronmaksajien kasvattaminen koko yhteiskunnan asia.

Nuorilla naisilla tuntuu edelleen olevan vankka epäilys, että työnantajat eivät uskalla palkata heitä raskauden pelossa ainakaan vakinaisiin työsuhteisiin. Nuorten miesten ei moisista ennakkoluuloista tarvitse kärsiä, vaikka onneksi yhä useammat käyttävät lakisääteisiä oikeuksiaan perhevapaisiin.

Käsittämättömän usein tosin edelleenkin kuulee myös niistä nuorista isistä, jotka katsovat olevansa korvaamattomampia työpaikoillaan kuin kodeissaan.

KANSAINVÄLISESSÄ vertailussa Suomen perhevapaajärjestelmä on parhaiden joukossa. Silti sitä kannattaa edelleen kehittää. Vauvaperheen hyvinvoinnista alkaa onnellinen lapsuus.

Tänä syksynä ensimmäiset vauvaperheet ovat päässeet nauttimaan pidennetystä isäkuukaudesta. Isät, jotka ovat käyttäneet vähintään 12 päivää vanhempainrahakaudesta, saavat enimmillään 36 arkipäivän isäkuukauden. Paikallaan olisi antaa isille parin kuukauden isyysvapaa heti lapsen syntymän jälkeen yhtäaikaisesti äidin kanssa.

Tasa-arvon nimissä on vaadittu perhevapaiden jakoa kuuden kuukauden jaksoihin niin, että ensimmäisen kuuden kuukauden jälkeen sekä isän että äidin olisi pakko olla vuorollaan puoli vuotta lapsen kanssa. Tällainen sanelu ei ole kenenkään etu, kyllä perheet itse osaavat parhaiten jakaa vanhempainvapaan oman elämäntilanteensa mukaan.

Vanhempainvapaa päättyy nykyisin lapsen ollessa noin yhdeksän kuukauden ikäinen. Jos vauvaperheillä olisi oma puolue, se äänestäisi vähintään vuoden ikärajasta.

Kirjoittaja on Keskisuomalainen varapäätoimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.