Älkää vielä lopettako

Viihdelehtien mukaan tänä syksynä esitettävä Vain elämää all stars jää sarjan viimeiseksi tuotantokaudeksi. Seiskan haastatteleman tv-alan sisäpiiriläisen mukaan Vain elämää on puristettu kuiviin, eikä Suomesta löydy enää kiinnostavia artisteja uusia kausia varten. Tähän mennessä sarjassa on esiintynyt 42 laulajaa.

On totta, että tv-ohjelmien formaatit kuluvat toiston myötä. Vain elämää ei tietenkään tunnu yhtä tuoreelta kuin alkaessaan viisi vuotta sitten.

Olen silti eri mieltä siitä, etteikö sarjaa voisi artistitarjonnan suhteen jatkaa. Aloimme kaveriporukassa listata laulajia, jotka haluaisimme nähdä Vain elämäässä. Pariin seuraavaan tuntiin ei tarvinnut keksiä uusia keskustelunaiheita.

Ville Valo, Martti Syrjä, Anna Eriksson, Ismo Alanko, Terhi Kokkonen, Kerkko Koskinen, Anne Mattila, Jarkko Martikainen, Tuomari Nurmio, Tuula Amberla, Samuli Putro, Dave Lindholm, Teemu Brunila, Jonna Tervomaa, Rane Raitsikka, Rasmuksen Lauri, Viikatteen Kaarle, Pistepirkon P-K... Pelkästään omaa levyhyllyä selaamalla löytyi artisteja vähintään viiden kauden tarpeiksi. Kokonaan toinen juttu on tietysti se, suostuisivatko he mukaan.

Jos Vain elämää todella loppuu, olen eniten pahoillani rap- ja hip hop -muusikoiden puolesta. Sarja on tarjonnut tähän mennessä rajatun ja yksipuolisen kuvan suomirappareista.

Se on kurjaa. Mutta vielä kurjempaa on ajatella, millaista musiikkia Asa, Paleface, Pyhimys ja kumppanit olisivat taikoneet muiden musiikkityylien tähtien kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.