70-lukulaiset ulos futismaajoukkueesta!

No ylläripylläri! Suomen haaveet jalkapallon arvoturnauksesta kuivuivat jälleen kerran kasaan, kun Venäjä haki pisteet keskiviikkoillan elintärkeästä ottelusta Olympiastadionilta. Jos päävalmentaja Stuart Baxterilla on yhtään järkeä päässä, Venäjä-ottelu oli ainakin Jari Litmasen, 38, ja Sami Hyypiän, 36, viimeinen maajoukkueessa. Kun MM-Etelä-Afrikka 2010 meni ohi, on seuraava arvoturnaus 2012 EM-kisat. Siellä nämä kaksi Suomi-futiksen ikonia eivät enää ole mukana.

Ongelma tiivistyykin Litmaseen ja Hyypiään. Historia ei tunne muita härmäläisfutaajia, joita voisi oikeasti hyvällä omalla tunnolla kutsua kansainvälisen huipputason kenttäpelaajiksi. Siis jos ollaan ihan rehellisiä, eikä lähdetä niiden hörhöjen kelkkaan, jotka kuvittelevat Suomessa olevan jalkapallokulttuuria. Sitä ei ole se, että Olympiastadion myydään kerran-pari vuodessa täyteen.

Koska seuraava mahdollinen arvoturnaus on kolmen vuoden päässä, ja Suomella on kasassa ehkä maailman iäkkäin maajoukkue, ehdottaa palstanpitäjä brutaaleja toimenpiteitä.

Kaikki 1970-luvulla syntyneet ulos futismaajoukkueesta! Koskapa alle 21-vuotiaat selviytyivät ikäluokkansa EM-turnaukseen, annetaan poikien pelata jatkossakin. Nämä 70-lukulaiset ovat saaneet yrittää ihan riittävän monta kertaa.

ETELÄ-AFRIKASSA muuten starttaa sunnuntaina MM-esiturnaus, Confederations cup, jossa ottelevat maanosaliittojen mestarit. Turnaus onkin nostanut jälleen kissan pöydälle. Nimittäin Etelä-Afrikan sysimustat rikostilastot. Maassa murhataan keskimäärin 50 ihmistä päivässä! Ja pienemmät rötökset päälle.

Hullun urheilun moraalifilosofinen työryhmä huomauttaa, että asioiden syy- ja seuraussuhteet ovat Etelä-Afrikassakin selvästi nähtävissä. Työryhmä lainaa tähän suurta paikallista ajattelijaa, johannesburgilaista taksikuskia Siyabonga Zimua, joka loihe lausumaan Hesarin netissä seuraavaa:

- Kun on köyhä ja menettänyt työnsä, eikä lasten ruokkimiseen ole varaa, ei ole ihme, että omaisuuden kokoisen summan pelkän jalkapallon seuraamiseen käyttävät turistit ärsyttävät, tuumasi Zimu.

LOPUKSI MUSIIKKIA. JYP-sentteri Jarkko Immonen vaihtaa ainakin kahdeksi seuraavaksi kaudeksi Ak Bars Kazanin nuttuun. Asiahan varmistui viime torstaina Hullun urheilun jo valmistuttua, joten palaamme aiheeseen nyt. Palstanpitäjä todisti toissa lauantaina, kun Sinuhe Wallinheimo tulkitsi herkästi, suorastaan serenadinomaisesti Sinatra-klassikkoa My Way erään jyväskyläläisen yökerhon karaokeosastolla. Sinkku näytti osoittavan serenadinsa suoraan Immoselle, jonka läksiäisiä oletettavasti vietettiin. Snif.

Wallinheimon laulutaidot ovat yleisesti tiedossa, mutta kun aasinsilta kerran aukeni, palstanpitäjän on pakko poimia esille muuan toinen karaokevirtuoosi, nimittäin IS:n kollega, tässäkin lehdessä vaikuttanut Mika Seppänen.

Siinä missä palstanpitäjällä on likipitäen samettinen radio- ja tv-ääni, kuulostaa Seppäsen spiikki lähinnä flunssaiselta Aku Ankalta. Mutta kun kiivetään "lauteille" on kellossa toinen ääni. Tai siis palstanpitäjästä ei lähde ääntä ollenkaan.

Seppäsen "Kapinahuuto" ( Rebel Yell) sen sijaan alkaa olla jo legenda pääkaupunkiseudun karaokebaareissa. Olipa poika mukana taannoin On the Rocksin Wannabe a Rockstar -skaban finaalissakin.

Niin että käsi kädessä eivät kulje puhe- ja lauluääni. Eivätkä myöskään kello kaulassa.

Kirjoittaja on toimittaja ja Keskisuomalaisen avustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.