Ahneus on ilkeä ilmiö kirpputorillakin, ei vain valtionyhtiössä

Kirpputoreilla on mukava piipahtaa, mutta yksi asia nostaa asiakkaan verenpainetta turhan usein. Osa myyjistä yrittää typerästi harhauttaa ostajia kauppaamalla huonoja tuotteita kovaan hintaan. Kyllä ahneita osataan olla muuallakin kuin Fortumissa.

Kuka oikeasti haluaa maksaa surkeimman laadun käytetystä dvd-soittimesta liki 50 euroa tai ostaa monen euron hintaan tuoppeja, joista ei ole edes viitsitty irrottaa jyväskyläläisen lähikapakan tarroja? Tai miksi ostaa käytettyä tavaraa, kun täsmälleen samanlaista saa kaupasta jopa halvemmalla?

Kirpputorilla vastuu siirtyy ostajalle, ja tunnetusti hullu ei ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa. Silti reilun pelin meininkiä kaivataan lisää käytettyjen tuotteiden myyntiinkin.

Kirpputorilta moni ostaa todelliseen tarpeeseen edullisesti hyvää tavaraa, osa tyydyttää keräilyvimmaansa ja osa shoppailee ihan samalla ideologialla kuin automarketissa.

Onneksi useimmat myyjät ymmärtävät pelin hengen: tärkeintä ei ole rahastus, vaan se, että tavara kiertää.

ULKOMINISTERI Paavo Väyrynen on tunnetusti taitava poliitikko. Muutama viikko sitten hän sai suuren määrän toimittajia kuuntelemaan, että Väyrysen avustaja asettuu eurovaaliehdokkaaksi. Infokutsusta sai sen käsityksen, että Paavo itse olisi lähdössä ehdokkaaksi.

Automainosten perusteella Väyrysen vaikutusvalta on yltänyt suorastaan mediapelin asteelle. Vai miksi uuden Renault Meganen mainoslause on On muutoksen aika? Juuri samannimisessä kirjassaan Väyrynen hahmotteli Suomen muutosta kolmisenkymmentä vuotta sitten. Muutokseen näköjään tarvitaan ranskalainen auto.

INTENDENTTI Erkki Fredriksonin mielestä Jyväskylä voisi hyvinkin olla oikealta nimeltä Syväskylä.

Kaupungin markkinointi olisi silloin helppoa. Se olisi suorastaan syvältä. Vai voiko Uuden aallon kaupunki uida syvällä?

TÄLLÄ PALSTALLA ennustetaan tunnetusti huonosti, varsinkin tulevaisuutta.

Nyt ajat ovat muuttuneet, sillä palstan vuosiennusteessa ennustettiin JYP:n menestys ainakin jotenkuten oikein.

- JYP pelaa jääkiekon SM-liigan loppuottelussa, mutta hoitaa homman kotiin huonon alun jälkeen, ennustus kuului uudenvuodenpäivän lehdessä.

Onnea, JYP! JYP on nyt Jyväskylän Ylpeydenaihe Parhain. Tällaisia tunnelman nostajia tarvitaan lisää.

YMPÄRISTÖMINISTERIÖ selätti (ainakin toistaiseksi) Keski-Suomen liiton ja Jyväskylän kaupungin, kun se ei hyväksynyt esitettyä Eteläportin kauppakeskusta maakuntakaavaan.

Mikä tonttimerkintä sopii parhaiten Jyväskylän Eteläportin tulevaan asemakaavaan?

- Vapaavuori.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.