Aina ihminen mököttää osaa

Kolme kuukautta eripuraa, mökötystä, uhittelua, taktikointia ja pelaamattomuutta. Sitten, simsalabim, SM-liigakauden kohupelaaja Tommi Kovanen pukeutuu yhtäkkiä yhtenä pakkaspäivän iltana ylpeänä Helsingin IFK:n puumapaitaan - ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Lähes kolme kuukautta... Täysin turhaa jäkätystä ja jarrutusta, johon luontomaailman nisäkkäistä ilmeisesti vain ihminen pystyy.

Nyt on siis pakko kysyä yksi asia.

Miksi tätä samaa ratkaisua ei voitu paistaa kypsäksi jo syksyllä, heti silloin kun Kovanen ilmoitti, että hänelle tulee pelkästä hurrikaaninutun näkemisestä pahat fiilikset? Miksi JYP ja uusi seura (oli se sitten MoDo, HIFK, Fribourg tai mikä tahansa kelvollinen kiekkoyhteisö) eivät todenneet, että, jaaha, koska pelaaja haluaa köyhästä seurasta A rikkaaseen seuraan B, hänelle kannattaa avata portit - sopivaa rahasummaa vastaan?

Kuka tämän kaiken jahkailun jälkeen voi pitää itseään voittajana?

Ei JYP, jonka varjona tapaus Kovanen on nämä kuukaudet ollut. Ei SM-liiga, ei agentti, ei yleisö, ei jääkiekko. Eikä myöskään Kovanen, jonka on taatusti vaikea saada pakkolevon jälkeen uudelleen pelirytmistä kiinni, ja joka todennäköisesti on joutunut huomaamaan, että pikainen lähtö Hippokselta rassasi paitsi päätä niin myös kukkaroa.

Helskuta vei. Eikö tämä suma olisi voitu purkaa lokakuussa? Jokin seura, mikä lie, olisi järjestänyt asiat maksamalla JYP:lle asianmukaisen korvauksen siitä, että ottaa jyväskyläläisjoukkueen huonoa oloa poteneen kapteenin omaan, hieman tuottavampaan terapiahoitolaansa.

Koska samalla tavalla se tuhdin eurotukun taikavoima pystyy lopettamaan ihmisen perusmökötyksen lokakuussa kuin tammikuussakin.

Ja sillä samalla rahasummallahan on helppo lakaista hemmettiin myös kaikenlaiset mukamas kiveenhakatut periaatteet. Niistäkin kun on tullut urheilubisneksessä puhdasta myyntitavaraa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.