Ajankohtainen Kakkonen hyljeksii Keski-Suomea

Vaalirahoituskohussa ryvettynyt Tokmannin Kyösti Kakkonen on jostakin syystä unohtanut investoinneissa Keski-Suomen melkein kokonaan, vaikka Tokmanni-konsernin eri ketjujen (Tokmannin, Tarjoustalo, Maxi Makasiini, Maxi Kodintukku, Vapaa Valinta, Säästötalo Robin Hood ja Säästöpörssi) myymälöitä nousee jatkuvasti eri puolille Suomea.

Ainoa poikkeus Keski-Suomessa on ollut Joutsa, jossa Tokmanni on toiminut jo vuosia ja jonne se kaavailee uutta myymälää. Esimerkiksi Jyväskylästä Kakkonen ja Tokmanni eivät ole tähän mennessä kiinnostuneet. Tätä on selitetty sillä, että Tokmanni ja Keski-Suomessa toimiva Löytötex hankkivat tavaraa saman yhtiön kautta. Tosin muualla tämä selitys ei ole vaikuttanut.

Tokmannin kiinnostumattomuus ihmetyttää, sillä kilpailu ei Keski-Suomessa varsinkaan halpamyymälärintamalla ole sen kummempaa kuin muuallakaan Suomessa - vai onko se mahdollisesti jopa vähäisempää? Kokkolan Halpa-Halli Oy:n tulo Saarijärven kautta Keski-Suomeen kertoo siitä, että markkinoilla nähdään vielä mahdollisuuksia.

Topi Sukarin isännöimä Maskun Kalustetalo toimii Keski-Suomessa yrittäjävetoisesti neljällä paikkakunnalla.

Uusia tiloja ei huonekaluliikkeitä varten ole täällä rakennettu, vaan myymälät ovat sijoittuneet vanhoihin liiketiloihin. Muutoin Sukari on nähnyt Keski-Suomen Lempäälän Ideaparkin ja Pieksämäelle kaavaillun Ideaparkin markkina-alueena.

Oletko muuten huomannut, kuka superjulkkis kauppias ei ole viime aikoina pahemmin ollut julkisuudessa? Tuurin mies.

MINKÄ SANOJEN lyhenne kunnallisvaaliehdokkaan vaalituki voi joskus olla? Vaaliehdokkaalle annettu almu lupaavan investoinnin toivossa uuden kaavan innostukseksi.

DEMARI-LEHDEN nettisivulla yli 10 000 ihmistä on ottanut kantaa SDP:n puheenjohtajavalintaan. Erkki Tuomioja on saanut yli puolet äänistä.

Kuinkahan vakavasti nettiäänestyksen tuloksen voi ottaa, sillä Tuomiojalla tuntuu olevan kannatusta yli puoluerajojen. Myös porvaripuolueissa Tuomiojaa pidetään parhaana vaihtoehtona SDP:n puheenjohtajaksi.

KYLLÄHÄN URAKOISSA jokin raja pitää olla, mutta Tourulan sillalla raja oli tuoreessa päällystysurakassa liian ehdoton.

Etelästä tuleva ramppi päällystettiin niin kuin pitikin, mutta vajaan metrin päässä uuden päällysteen päättymisestä on suojatiellä todella syvät urat - niin kuin on ollut jo pitkään. Muutaman neliön lisäpäällysteellä olisi saatu hyvää aikaan.

Selitys lienee siinä, että suojatie kuuluu kaupungille ja ramppi Destialle. Olisiko järjenkäyttö kuitenkin sallittua?

LAMPAAT LAIDUNTAVAT Jyväskylän viheralueilla, kaupunki tiedotti alkuviikosta.

Nyt selvisi siis paikka, missä miehet eivät voi ratsastaa. Jyväskylä tarjoaa näin vastalääkettä Teräsbetonille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.