Aktiiviranneke voi passivoida ihmisen

Huomenna vietämme isänpäivää, onnittelut jo nyt kaikille päivänsankareille! Itse olin kerrankin ajoissa lähettämässä lahjaa jo alkuviikosta, mutta tietenkin juuri silloin postin kulku alkoi takkuilla työtaistelun takia. Huomenna selviää, ehtikö kerrasto ajoissa susirajalle.

Annan aina lahjan paitsi isälleni, myös lasteni isälle. Tänä vuonna hän saa aktiivirannekkeen, jolla voi seurata elintoimintoja vuorokauden mittaan. Sen hän sai jo viime jouluna, mutta pian kännykkään kytkemisen jälkeen kapine jäi unohduksiin hellan kulmalle ja muuttui passiivirannekkeeksi.

Lisäksi mies saa vapautuksen kotitöistä koko päiväksi ja omaa aikaa. Sen hän voi käyttää vaikka moottoripyöräilyyn. Jos on liian kylmä ajella kuten on, hän voi valita opastetun sieniretken jonnekin nättiin kuusikkoon.

Toivottavasti uusinta aktivoi joululahjan käyttöinnon, sillä minua kiinnostaisi kovasti tietää yön lukemat. Mies nimittäin valehtelee heräävänsä monta kertaa yössä kuorsaukseeni, vaikka korkeintaan hyrritän hiljaa kuin kissa. Rannekkeen tuottamasta datasta asian voisi tarkistaa.

Jos laite ei vieläkään tule käyttöön, lähetän sen isälleni jouluksi. Hän kirjaa ajetut pyöräilykilometrit kynällä keittiön seinässä olevaan kalenteriin, joten mittarista voisi olla paljon iloa.

Viime sunnuntaina isälle tuli täyteen 1 300 ajokilometriä tältä kaudelta, mikä on mahtava saavutus 87-vuotiaalle.

Epätavallisen lämmin sää on hellinyt marraskuun pyöräilijöitä. Kohta pakkaset kuitenkin tulevat, sillä hiiret palaavat paraikaa kesälaitumiltaan rakennuksiin. Hirveä rapina kuuluu välikatosta iltayöstä kissan kiusaksi ja unta tavoittelevan pelokkeeksi. Välillä on pakko laittaa valot ja tarkistaa, ettei jyrsijä sittenkin vilistä sisäseinällä.

Onneksi kattoasukeista ei ole muuta harmia kuin ääni. Ainoastaan kerran kovana pakkastalvena yhden kuono vilahti keittiön katonrajassa ja seuraavana päivänä lattialla oli märkä, punertava läntti. Silloinen kissa istui tapauksen jälkeen pitkään keittiössä ja tuijotti kattoon lisää mannaa taivaasta odottaen.

Postia ei jaettu viime maanantaina lainkaan, eikä olisi tarvinnut jakaa tiistainakaan. Sain hammaslääkäriltäni kirjeen, joka ei ollut kutsu vuositarkastukseen, vaan vielä pahempaa: hän ilmoitti jääneensä eläkkeelle.

Tavallisessa lääkärissä helpotan oloa tunkemalla suun täyteen käsipyyhepapereita silloin, kun tehdään jotain kivuliasta, mutta eihän se käy hammaslääkärillä. Mistä sitä nyt taas löytää tohtorin, joka ymmärtää, että joillain potilailla on hermoja paitsi ikenissä myös joka puolella. Toimet täytyy tehdä varoen, selostaen ja tarvittaessa lohduttaen. Hyviä eläkepäiviä kuitenkin Ritvalle toivoo yks monien puolesta!

Lopuksi vitsi. Kolme viisasta miestä kinasteli milloin helvetti jäätyy.

– Sitten kun sote-uudistus on valmis, Juha sanoi.

– Sitten kun juoksen maratonin aikaan 2:12:11, Axu sanoi.

– Sitten kun melonille mahtuu omenan lippalakki ja mambojambojumbo, Timo sanoi.

Kaikki jyväskyläläiset tietävät, että helvetti jäätyy sitten kun Kalpa voittaa jääkiekon suomenmestaruuden, eli ei koskaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.