Alaston totuus Suomen armeijasta?

Armeija yllätettiin niin sanotusti housut kintuissa, kun paljastui, että yksi sen kantahenkilökuntaan kuuluva Juuso esiintyy nakudeittiohjelmassa Aatami etsii Eevaa. Ohjelmassa siis ollaan alasti treffeillä ja tavoitteena on, että mies saa naisen – ja päinvastoin. Tai että molemmat saa. Puolustusvoimat tutkiikin nyt, onko Juuso ehkä toiminut vastoin armeijan palvelu- ja ohjesääntöjä. Eli onko Juuso esimerkiksi paljastanut vastapuolelle aseestaan joitakin strategisia tietoja, onko saarella harrastettu kovapanosammuntoja kielletyllä alueella ja onko armeijalle kuuluvaa kalustoa ehkä käytetty väärin.

??? On erittäin luontevaa ajatella, että nakudeittiohjelmassa on mukana juuri armeijan edustaja? Asento! Lepo!...

Mistä tietää, että eduskuntavaalit ovat tulossa? Siitä, että ehdokkaat tunkevat itsensä television viihdeohjelmiin. Perussuomalaisten Timo Soini esimerkiksi oli Ritari Ässänä tunnetuksi tulleen David Hasselhoffin juontamassa puheohjelmassa. Se oli harkittu teko, koska siten saatiin ohjelmaan puolueen mainoksesta tuotesijoittelua: oli Ritari S ja PerusS.

??? Onko ongelma, että nakudeittiohjelmassa armeijan edustaja on alasti eivätkä arvomerkit näy? Ei ole, kyllä nainen näkee ennemmin tai myöhemmin, kuinka iso tappi on kyseessä.

Vaalien läheisyys näkyy siinäkin, että kun julkistettiin tulos suomalaisten koulujen digijälkeenjääneisyydestä, kaikki tahot olivat yhtäkkiä vaatimassa lisää tietotekniikka- ja sähköistä opetusta kouluihin. Puhuttiin rahasta, vimpaimista ja koulurauhasta (miten se tähän liittyy?), mutta ei lainkaan opetuksen sisällöstä. Tarkoitan siis siitä, mihin tällä kaikella modernilla opetuksella tähdätään yksilön ja yhteiskunnan osalta? Siihenkö, että voi esiintyä nakudeittiohjelmassa alasti?

??? Jos Puolustusvoimat rankaisee nakudeittiohjelmassa mukana olevaa armeijan edustajaa, mitä voidaan sanoa hänen puolustuksekseen? Ainakin hän paljasti aseensa ennen lähitaisteluun antautumista.

Alexander Stubb kiertää maailmaa kuin rakkikoira hakkumassa hallitustovereitaan. Viimeksi hän on kertonut Finacial Times -lehden haastattelussa, miten hänen hallituksensa oli yhteistyökyvytön. Sopii kysyä, mikä se sellainen pomo on, joka ei näe malkaa omassa sanonkomissä vaan vierittää syyt muiden niskoille. Eikä ota vastuuta tapahtuneesta. Enpä panisi pahaksi, jos Stubb häipyisi Suomesta. Eipähän tarvitsi kuunnella näitä kaunaisen valituksia. Kummallakaan kotimaisella.

??? Miksi Puolustusvoimat ei pidä ajatuksesta, että sotilas esiintyy alasti nakudeittiohjelmassa? Aseistariisunta ei juuri nyt ole muotia...

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.