Alitajunta osaa hommat

Työsähköposteja luetaan ja lähetään vain työajalla, linjasi omalta kohdaltaan Euroopan suurin autojen valmistaja saksalainen Volkswagen joulun alla. Käytännössä linjaus tarkoittaa sähköpostiliikenteen rajoittamista työpuhelimissa. Sopiminen koskee yli tuhatta Volkswagenin ammattijärjestöihin kuuluvaa työntekijää, paitsi ei ylintä johtoa. (Yle 29.12.)

Volkswagenin linjaus herättää myös Suomessa mielenkiintoa. Mielipiteet jakautuvat vahvasti kahteen.

Osan mielestä työpostien rajoittaminen on holhousta ja luovan ajattelun torppaamista, koska ajatukset askartelevat työasioissa työajan ulkopuolellakin. Aivoja ei laiteta narikkaan työajan päätyttyä. Siksi sähköpostille tulee olla vapaa pääsy kaikkina hetkinä.

Osa toivottaa tervetulleeksi sähköpostien lukemisen rajoittamisen. Sähköpostin jatkuva vapaalla vilkuilu ei ehkä aluksi tunnu rasittavalta, mutta johtaa pian - varsinkin läheisten näkökulmasta - siihen, että henkilö on fyysisesti läsnä, mutta henkisesti työpaikalla. Se alkaa rassata muita ja lopulta työntekijää itseäänkin. Moni työuupumus on saanut alkunsa siitä, että vapaa-ajallakaan ei osata rentoutua.

TYÖSÄHKÖPOSTIN käyttämisen rajoittaminen vapaalla on asia, joka sopii erityisen hyvin paikallisesti sovittavaksi. Sen voisivat myös ammattijärjestöt sanoa selvästi ääneen.

Työpaikoilla tiedetään parhaiten, millainen käytäntö omalle työpaikalle sopii. Usein mitään sopimisia ei ole tehty, vaan vallitseviin käytäntöihin on vain ajauduttu. Kirjoittamattomat säännöt luovat pahimmillaan epäselvän tilanteen, jossa työntekijä ei uskalla selvästi erottaa työtä ja vapaa-aikaa, vaikka itse niin haluaisikin. Pelkona on, että työnantaja alkaisi epäillä kyseisen työntekijän sitoutuneisuutta.

Keskustelu sähköpostien käytön rajoituksista voi sekin olla epäsuhtaista: äänekkäimmät kommentit kuuluvat rajoituksen vastustajilta, kun taas rajoituksen helpotuksena näkevät pysyvät hiljaa. Työnantaja hoksaa tämän, mikäli omaa hyvän pelisilmän.

FIKSU työnantaja tietää, että työntekijä voi olla erittäin sitoutunut työhönsä, vaikka ei olisikaan teknisillä vempaimilla jatkuvasti on-line-yhteydessä työtehtäviinsä.

Tällaista työasennetta kuvasi elämänsä aikana häkellyttävän paljon aikaansaanut monitoimimies Jukka Virtanen Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä.

"Sellaiset ihmiset, joita pidetään kauhean ahkerina, saa vähän aikaan. Ne puuhaa koko ajan joutavanpäiväisten juttujen kanssa, eivätkä kypsyttele niitä. Jos ihminen ei pysty huilaamaan, sellainen tekeminen on tehotonta ja rasittavaa. Kun tekee hitaasti ja laiskasti, alitajunta tekee töitä", Virtanen totesi.

Tosin sanoen: kun alitajunta on tehnyt työtä huilatessa, itse homma hoituu rivakasti siihen tartuttaessa.

Sitä tunnetta sähköposteissaan ja henkisesti työpaikoillaan jatkuvasti roikkuvat ihmiset eivät pääse kokemaan. Mutta silloin he eivät myöskään tiedä mitä vastustavat työsähköpostien lukemisen rajoittamista arvostellessaan. Luovuudesta - ja tuottavasta ahkeruudesta - se Virtanen taisi puhua.

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen pääkirjoitustoimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.