Angry birds

Mistä on kiilaavat ja ärhäkät mummot tehty? Minäpä tiedän. Jos on liian kauan ollut kiltti tyttö, alkaa viidenkympin korvissa muuttua angry birdsiksi.

Kiltti tyttö ottaa aina kaupan kassalinjan takaa vain oman ostoskärrynsä levyisen pakkaustilan. Moni muu omii koko päädyn itselleen ja kasailee ostoksiaan kyytiin muista piittaamatta. Röyhkeimmät pakkaavat käytävältä, ja kiltti odottaa kiltisti hänen poistumistaan. Ei sano, että mene edestä, hävytön.

Angry bird käyttää ostoskärryä ja raivaa sillä itselleen tilaa niin käytävältä kuin kassan päädystäkin.

Kiltti ei huomauta huonosta palvelusta suoraan, vaan jättää korkeintaan nimetöntä palautetta firman nettisivulle. Kiltti ei hae hotellisiivoojan kärrystä huoneesta puuttuvaa suihkumyssyä, vaan tekaisee alushousuista tilapäismyssyn itselleen. Kiltti keittää itselleen hotellihuoneessa kupillisen kuumaa vettä ja liottaa sekaan joko pikakahvia tai teetä.

Angry bird vaatii palvelua ja sanoo suoraan, jos se on huonoa. Hän ei itke suihkumyssyjen perään, vaan soittaa hotellipuhelimella vastaanottoon. Hotellihuoneessa hän juo sekä kahvia että teetä, jos haluttaa, ja pakkaa loput annospussit kotiväelle tuliaisiksi.

 

Äkäinen lintu kannattaa pitää kuoressa ja aloittaa hyvissä ajoin puolensa pitäminen, viimeistään 49-vuotiaana. Silloin voi kohdata 50-vuotispäivänsä valoisin mielin ja tasapainoisena. Jos viisikymppinen nainen sanoo suoraan tai kiukuttelee, supistaan selän takana heti vaihdevuosista, vaikka murrosikä hädin tuskin on päättynyt.

Ikääntyminen ei ole kauhean kivaa. Jokainen ryppy on tullut jäädäkseen, ja kulmakarvat siirtyvät kasvamaan leukaan. Onneksi on Facebook ja sen täsmämainokset. Käännöskonelause ”Äiti huomaa ryppy temppu, joka kosmeettiset kirurgit yllättynyt” todella houkuttaa ostamaan tiettyä ryppyrasvaa.

 

On vanhenemisessa hyviäkin puolia. Jos nuorena hankittua puoliso on pysynyt samana, pystyy hänen kanssaan kommunikoimaan lähes pelkästään ajatuksen voimin. Joskus tuntuu, kuin eläisi tieteiselokuvassa.

Keksin viime aprillipäivänä mielestäni hauskan pilan ja menin herättämään miestä. Etupihalle oli muka tullut suuri jänis poikasen kanssa. Kohde ei mennyt halpaan, sillä puoli minuuttia aikaisemmin hän oli herännyt ja päättänyt ylös noustuaan aprillata minua pihalla olevalla, vissiin samalla jäniksellä.

 

Lopuksi sieniuutisia. Pohjoismainen sienityöryhmä esittää korvasienen myynnin kieltämistä, kertoi eilen Kaleva. Kyllä harmittaa, en koskaan edes ehtinyt aloittaa myyntiä! Totta on, ettei suurimmassa osassa maailman valtioita korvasieniä käytetä ravinnoksi lainkaan, mutta suomalainen ei gyromitriinia ole ennenkään pelännyt.

Onneksi hallussapitoa ei kaavailla kiellettäväksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.