Anna rakkauden liekin roihuta, Tanja!

Taas se Tanja Karpela oli pusuttelemassa uuden miehen kanssa linnan juhlissa. Ja kihlatkin on ehditty solmia, vaikka edellisestä ukosta erottiin vasta tänä vuonna.

Kyllä kansanedustajan pitäisi näyttää mallia taviskansalaisille, miten sitä kunniallista yksiavioista elämää eletään, eikä hypätä jatkuvasti kevytkenkäisesti suhteesta toiseen.

Tuolla tavoin saattoi moni viime viikonloppuna ajatella, niin aluksi minäkin. Hetkisen ensireaktiotani sulateltuani tulin kuitenkin toisiin aatoksiin.

Nimittäin: mitä ihmeen väliä kansanedustaja Karpelan taipumuksella aktiiviseen miehenvaihtoon oikeasti on? Siis hänen työnsä kannalta?

Tuskinpa hän tehtäviään sen huonommin hoitaa, olipa miesrintamalla vipinää tai ei. Sitä, olisiko Karpelan työhistorialla sinänsä asiaa lähellekään instanssia, jossa lakeja säädetään, on turha pohtia.

Kansalla on sellaiset edustajat, jotka se ansaitsee.

Jostakin syystä iso osa äänestysikäisistä on säännöllisesti sitä mieltä, että lainsäätäjäksi pätevöityy esimerkiksi iskelmiä väsäämällä, radiossa höpöttämällä, kilpaa hiihtämällä tai alusvaatemallina.

Tony Halme on tietysti aivan oma tapauksensa, siinä heräsivät katujen miehet ja naiset hetkeksi passiivisesta horroksestaan protestoimaan. Saivat varmasti juurikin sitä, mitä tilasivat.

Tanja Karpela pääsi aikanaan eduskuntaan, koska hän oli nuorempana melkoinen kissa ja siten tunnettu lehtien sivuilta.

Iltapäivälehdistö on hänestä edelleen kovin kiinnostunut, koska hän on viriiliä elämää elävä ex-missi, joka on kansanedustaja.

Palstamillimetrejä on riittänyt, koska Karpela ei ole varsinaisesti vetäytynyt viihdejulkisuudesta vaihdettuaan bikinit jakkupukuun.

On kuitenkin kaksinaismoralistista hurskastelua vaatia kansanedustajia pitämään sordiinoa päällä rakkauselämässään, ellei elämäntapoihin sisälly vaikkapa pedofilian kaltaisia hirmuisia laittomuuksia.

Niin että kansanedustaja Karpela, antaa rakkauden liekin roihuta vaan!

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen B-osan kansisivun vastaava toimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.