Antenni: Lazenbyn piippu ei palanut ja Craigin Bond ei polta lainkaan

Katsoin tuossa päivänä muutamana James Lazenbyn tähdittämän Bondin eli Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa vuodelta 1969. Koska vanhat Bondit ovat niin tuttua kauraa, ettei pelkkä juoni pidä kai ketään enää liimautuneena ruutuun, keskityin epäolennaisempiin seikkoihin, kuten Absolutely Fabulous -tähden, eli Joanna Lumleyn bongaamiseen bond-tyttökatraasta tai saksankielisten kylttien kirjoitusvirheiden havainnoitiin.

 

Yksi seikka hämmensi minua elokuvassa kovasti. Nimittäin se, että Bond poltti filmissä toistuvasti piippua, mutta kertaakaan piipusta ei noussut savua. En tiedä, mikä oli syy palamattomaan piippuun. Vuonna 1969 ketään ei ainakaan mietityttänyt huonojen elämäntapojen näyttäminen valkokankaalla. Lisäksi filmissä paloivat kyllä periteiset savukkeet ja sikarit.

Näyttelijä Lazenby oli niin yli-innokas omien stunttiensa tekemiseen, että tupruttelun olisi luullut olevan hengenvaarallisten hyppyjen rinnalla pikkujuttu. Kuriositeettina kerrottakoon, että Lazenby katkaisi kuvauksissa kätensä kieltäytyessään stuntista vauhdikkaassa mäenlaskukohtauksessa.

 

Mitä taas Bondiin ja tupakkaan tulee, Fleming kirjoitti tähdestään kovan tupakkamiehen, joka poltti 60 savuketta päivässä. Daniel Craig on Bond-näyttelijöistä ensimmäinen, joka ei ole suostunut polttamaan elokuvassa. Hän on perustellut tätä sillä, että ketjupolttajan ja fyysisesti superhyväkuntoisen miehen olemuksen yhdistäminen eivät sovi yhteen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .