Antti Niemelle satoi haukkuja huippusuorituksesta

Valioliiga on kovien miesten kova maailma. Klisee pitää osin paikkansa, mutta silti Fulhamin managerin Lawrie Sanchesin lauantaiset kommentit ihmetyttivät.

Antti Niemi teki loistavan paluun Fulhamin tolppien väliin napaten tukun huipputorjuntoja. Ottelu niskan päällä ollut Derbya vastaan päättyi 0-0. Silti Sanches katsoi asiakseen käytännössä haukkua Niemen.

- Hän tekee vain sen mistä hänelle maksetaan, ja oli jo aikakin. En olisi peluuttanut Niemeä lainkaan, jos (toinen maalivahti) Kasey Keller ei olisi ollut lievästi loukkaantuneena.

Sanches muistutti vielä Niemen alkukauden huonoista otteista ja tämän kolmessa ottelussa päästämistä seitsemästä maalista. Ne veivät Niemen penkille ja antoivat ykköstorjujan paikan Kellerille.

- Eivät maalivahdit ole mitään tinasotilaita, vaan he ovat olemassa käyttöä varten, Sanches paukutteli.

Derbyn manageri Billy Davies sen sijaan ylisti Niemen otteita saaden Sanchesin kommentit näyttämään yhä kummallisemmilta. Kokeneet ammattipelaajatkaan kun eivät tosiaan ole tinasotilaita, vaan kyllä heitäkin voivat epäreiluilta tuntuvat julkiset palautteet kirpaista.

Maalivahdeista puheen ollen: West Hamin Robert Green on mielenkiintoinen tapaus. Häntä veikataan tulevaksi Englannin ykköstorjujaksi toistuvasti haparoivan Paul Robinsonin tilalle. Maajoukkueen otteista Greenillä on hatarahko käsitys, sillä hän ei omien sanojensa mukaan koskaan katso jalkapalloa televisiosta, ei edes Englannin pelejä.

- Elän ja hengitän jalkapalloa ja ajattelen sitä jatkuvasti. Olisi liikaa, jos vielä katsoisin sitä vapaa-ajallani, perustelee Green Daily Mailille.

Vapaa-ajan pyhittäminen pelien katselulta on osa Greenin henkisen valmentautumisen ohjelmaa. Siihen kuuluu mm. erilaisia rentoutumistekniikoita.

West Hamin kausi ei ole alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta Green on silti esittänyt erinomaisia otteita. Hän ei pidä kynttiläänsä vakan alla.

- Uskon että olen ykkönen tässä maassa. Ja minun täytyy uskoa, koska ihan riittävän moni ihminen väittää etten sitä ole.

West Ham kaatoi sunnuntaina Sunderlandin ja paranteli samalla asemiaan Valioliigan keskikastissa. Seuran viime kausi oli vähintään traumaattinen, joten Lontoon suurimpiin (lontoolaisten kannattajien määrällä mitaten) kuuluvan seuran faneilla on lupa odottaa parempaa.

Loppukevennyksenä kerrottakoon että Chelsean tähtihyökkääjä Didier Drogba bongattiin ajamasta Porschellaan, jonka tuulilasissa oli vanhentunut verotarra.

Maailman kallispalkkaisimpiin kuuluva pelaaja osaa nuukailla. Tottenhamin Dimitar Berbatov ehti puolestaan ajella Lontoossa vuoden, ennen kuin hänelle selvisi, että keskusta-alueella liikkuvien pitäisi lunastaa maksulappu. Huippujalkapalloilijat osaavat olla melko uusavutonta porukkaa.

Kirjoittaja on Lontoossa asuva vapaa toimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.