Apua, naapurini on homo!

Pjotr oli tavallinen nuorimies kakskymppisissään ja juuri muuttanut omaan asuntoon Rostovin kaupunkiin. Muuttolaatikoita kärrätessään hän törmäsi naapurinsa Marttaan, joka oli jo selkeästi ohittanu viiskymppisensä. He juttelivat tuttavallisesti niitä näitä ja Martta ajatteli mukavan nuoren miehen muuttaneen taloon.

Pjotr meni omaan asuntoon ja Martta ulos. Matkalla Martta huomasi mielenkiintoisen ilmoituksen: ”Muistattehan, että homoseksuaali voi pukeutua varsin tavallisesti ja olla mukava keskustelukumppani. Homoseksuaalisuus ei katso ikää. Jos epäilette, että naapurinne levittää homopropagandaa, ottakaa yhteyttä sisäisen turvallisuuden viranomaisiin tai paikallispoliisiin.”

 

Martta kauhistui ajatuksesta homonaapurista ja alkoikin tarkkailemaan epäilyttävän ystävällistä Pjotria. Hän huomasi, että Pjotrilla kävi aina silloin tällöin nuori miesvieras. Joskus vieras lähti vasta aamunkoitteessa. Kuinka epäilyttävää! Eräänä päivänä Martan roikkuessa ovisilmässä Pjotr käveli kotiin kauppakassin kanssa. Mitä hänellä siellä olikaan! Iloisen maitomiehen maitoa! Voi ei. Marttaa alkoi pelottaa. Entä jos Pjotr oli sairas? Entä jos Marttakin saisi tartunnan? Hän ei voinut enää mennä ulos pelkäämättä.

Sitten Martta huomasi Pjotrin paidan. Siinä oli hymyilevä sateenkaari. Tämä riitti! Martta teki ilmoituksen ja pian olivatkin jo miliisit ovella. Pjort kummaksui tätä tunkeutumista, mutta häntä vain pyydettiin vaikenemaan. Lyömällä.

Voi Pjotr parkaa. Olisipa Martta tiennyt miesvieraan olevan Pjotrin veli joka tuli katsomaan jalkapalloa ja pitämään pojalle seuraa. Maito oli kaupan hyllyllä viimeinen ja paita lahja tyttöystävältä. Nyt tämän ahdasmielisyyden takia Pjotr viettää yönsä vankilassa ja maksaa sakot jotka ovat suuremmat kuin hänen vuositulonsa. Ja aivan syyttä, sillä homopropagandan ”levittäjää” ei kuunnella. Hänet vaiennetaan.

Kirjoittaja opiskelee Jyväskylän Normaalikoulun lukion toisella vuosikurssilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.