Arvoituksia

HJK on ylivoimainen suosikki mestariksi. Jaro puolestaan lähtee kauteen putoajakanditaatin viitta harteillaan.

Eipä siis ole paljon jännitettävää alkavalla jalkapalloliigan kaudella? Vai?

Niin. Tarkemmin tarkasteltuna edessä on kiinnostava futiskesä, joka on täynnä arvoituksia.

Arvoitus 1: JJK. Viime kausi oli alusta loppuun sekava. Ja olihan se pronssivuoden jälkeen iso pettymys, vaikka europelit kaupunkiin iloa toivatkin.

Nyt JJK on mysteeri. Muutoksia joukkueessa on vähän, mutta liigacupissa peli näytti monella tavalla valmiimmalta ja järkevämmältä kuin kertaakaan viime kesänä.

Mutta. Liigacup on liigacup, eikä se poista JJK:n päältä kysymysmerkkejä. Vaikka kettupaidat pysäyttivät liigacupissa sekä HJK:n että TPS:n nollille, on puolustuspelin toimivuus edelleen arvoitus. Ylhäällä oleva prässi sekoitti vastustajat talvella, mutta kesällä vastustajat voivat olla valmiimpia. Kettupaitojen sairastuvalla on tällä hetkellä melko tyhjää, mutta tosipelien alettua tilanne voi muuttua.

Vastauksia JJK:n tilanteeseen saadaan vasta kauden alettua. Tiedossa on, että laajentuneen valmennusportaan myötä vanhoista ongelmista on voitu päästäkin.

Arvoitus 2: HJK. Suomen suurin ja kaunein jalkapalloseura on herättänyt paljon huomiota talvikauden aikana. Teemu Tainio ja Mikael Forssell ovat kovia nimiä Veikkausliigaan ja päävalmentaja Sixten Boström tuntuu nauttivan suurempaa luottamusta kuin edeltäjänsä Antti Muurinen. Ja visio on poikkeuksellisen selvä eli Eurooppaan pitää päästä.

Mikäpä siinä. Hyvä, että tavoitteet on korkealla, kuten suomalaisen suurseuran potentiaalilla pitää ollakin.

Fakta kuitenkin on, että HJK:n osaamisesta ja Boströmin taidoista HJK:n peräsimessä ei ole vielä mitään tietoa. On täysin mahdollista, että ison klubin kaudesta tulee lähtökohtiin nähden floppi.

Ja jos näin käy, silloin HJK:lle voi tulla hankaluuksia jo kotimaan kentillä.

Arvoitus 3: Muut. Liigassa tuntuu olevan vain hyviä joukkueita. Voimasuhteiden arviointi kauden kynnyksellä on erittäin hankalaa.

KuPSiin meni todella kovan luokan nimiä, Turun joukkueet ovat vahvoja, vaikka Inter kovia menetyksiä kokikin, MyPa ja MIFK jatkanevat viime kauden yllätyksiään, FC Lahti on jopa mitalisuosikki, Olli Huttunen voi tehdä harmaahkosta VPS:stä voittavan joukkueen ja köyhänä tunnettu Honka hankki kauden alla MM-kisoissa esiintyneen pelaajan. Parjatulla Jarollakin on liigan osaavimpiin valmentajiin kuuluva Alexei Eremenko senior, joka voi saada nimettömästä nipusta paljon irti.

Edellisestä voi päätellä, että jalkapallokesästä on tulossa tasainen ja kuuma.

Arvoitus 4: Yleisö. Jalkapalloväen ikuinen murheenkryyni on, kuinka saada väkeä katsomoon.

Ratkaisuna voi yrittää muokata sarjajärjestelmää, järjestää mukamielenkiintoista tauko-ohjelmaa tai luottaa ilmaisten pullien voimaan.

Lopulta kyse on merkitsevästä seurasta, mielenkiintoisista pelaajista ja pelin tasosta.

Tällä kaudella mahdollisuus on pelaajissa. Paluumuuttajat Tainio ja Forssell voivat kiinnostaa niitäkin, jotka eivät välttämättä muuten katsomoon eksyisi. Mutta osataanko tähtiä hyödyntää?

Epäilen.

Mutta aika näyttää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.