Aurinkoinen perheloma

Perheloma on painajainen, josta herää tappeluääniin omassa hotellihuoneessaan. Perhelomalla tomppelijättiläiset yrittävät keksiä yhteisohjelmaa kotinsa vallanneille pirullisille pygmeille.

Aurinkoloman alamäkiluisu alkaa auton lastauksesta. Viikon reissuun sullotaan enemmän tavaraa kuin Lapista saatiin mukaan Ruotsin-evakkoon.

Pikkulasten vanhemmat syynäävät pissaamista tarkemmin kuin Suomen Antidopingtoimikunta. Lomakuljetukseen pääsee vasta positiivisen pottanäytteen jälkeen. Näytteen valvoja tietysti unohtaa itse käydä vessassa ja kaartaa kohta huoltoasemalle ”täyttämään pissapojan”.

Leppoisan lomakuljettajan hermot palavat jokaiseen eteen kääntyvään rekkaan, sillä takapenkkihidastein varustettu kuljettaja tohtii lähteä turhiin ohituksiin vasta kun tyhjää kaistaa näkyy edessä Interlagosin pääsuoran verran.

Suomen ohituskaistoilla esitetään koko kesä nonstop puskafarssia, jossa 20 auton letka siirtyy kilometriksi vasemmalle paahtamaan sataaneljääkymppiä ja sitten palataan köröttelemään peräkkäin.

Perillä kassivuoren ahtaus aiheuttaa kriisin. ”Missä vauvan matkasänky on?” Kun unohduksen pääsyyllinen saadaan lopulta selville, hotellin viimeinen vauvasänky on jo mennyt. Kaltereistaan vapautunut yölomalainen valvottaa koko yön vartijoitaan.

Pienten lasten vanhemmat saapuvat aamupalalle valmiiksi nujerrettuina ja työntävät pari nakkia poskiinsa ennen odotetun Jumalan teatterin alkua.

Uhmaikäinen ulvoo, ettei syö paskaa, ja nuorempi haroo syöttötuolistaan otteen pöytäliinasta. Sirpaleet tietävät onnea, ja tarjoilijatar päättää uusia e-pillerireseptinsä.

Muumimaailmassa päästään viimein ihmettelemään, kuka tänne halusi. Isompi säikähtää mörköä, ja nuorempi leipoo lähentelevää silinteritursaketta turpaan.

Jäätelöbaarissa on hauskaa, kunnes lapsi puraisee ahneuksissaan kovan muovilusikan halki. Lusikan siruja metsästetään jäätelömössön seasta itku kurkussa samaan aikaan kun toisen sormi jää jumiin onginnasta voitettuun avaimenperään.

Parasta vastinetta päivärannekkeille saa, kun näkee kollegojen lasten kanveesiin heittäytymisiä. ”Jos et heti lopeta kiukuttelua, niin lähdetään saman tien kotia.”

Lapsikin tietää, etteivät ne lähde. Suomi on kesäisin miljardien toteutumattomien uhkauksien maa.

Parin yön riehumisen jälkeen lapset onneksi sammuvat nopeasti. Isillä ja äidillä on viimein yhteistä laatuaikaa syytellä toisiaan pieleen menneestä kasvatuksesta.

Loppulomasta rikoskumppanit eivät edes yritä leikkiä hyviä vanhempia. Syököön mitä haluavat, ja jätetään loput suunnitelmat välistä. Tyhmempi sukupuoli leikkiköön pallopelejään ja alistetumpi sukupuoli kierrelköön kaupoissa.

Kotiinpaluu on kuin taivaaseen astuminen. Vuoteen ei tarvitse lähteä iloiselle perhelomalle. Loppukesästä paholainen kuitenkin nollaa muistin ja lähettää vesiliukumäkiesitteen.

”Katsopas kun tässä mainostetaan kivan näköistä lapsikohdetta Los Horrorissa. Eiköhän aleta säästää itsemme kipeiksi? Kuuden tunnin lentomatkakin sujuu varmasti kuin siivillä.”

Kirjoittaja on kirjoittamisen sekatyömies.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.