Auts, silmiin sattuu

Olen ajatellut nostaa kaikki säästöni ja ostaa koko rahalla elektroniikkaliikkeestä laadukkaita 4K-näyttöjä. Sitten pistän näytöt varastoon ja odotan ajan kulumista.

Kyseessä on puhtaasti taloudellinen sijoitus, ei muuta. Seuraan melko paljon science fictionia niin tv-sarjoina kuin elokuvinakin. Katsomani perusteella olen saanut selville, että tulevaisuuden näytöt ovat kuvanlaadultaan surkeita. Tässä suhteessa kehitys on ottamassa takapakkia.

Yleisintä on, että näytöt ovat osittain läpinäkyviä, mikä on äärimmäisen epäergonomista ja epäkäytännöllistä. Muutenkin näytöt huojuvat ja särisevät. Pikselien määrässä ollaan palaamassa 1980-luvulle. Värit ovat surkeita ja epäselviä.

Viimeksi olen tähän törmännyt Netflix-sarjassa Expanse ja HBO:n Westworldissa. Laatusarjoja kumpikin. Tekniseltä laadultaan surkeita ja epäkäytännöllisiä näyttöjä käytetään myös avaruusseikkailussa Star Trek Beyond. Ihmisiä siis pystytään siirtämään paikasta toiseen silmänräpäyksessä, mutta teknisten laitteiden näytöt ovat vuonna 2263 kaukana siitä, mitä ne ovat vuonna 2016.

Eikä ”ilmassa leijuvissa” 3D-kuvissakaan kehumista ole. Tuntuvat enemmän kivoilta leluilta kuin käyttökelpoisilta teknisiltä keksinnöiltä.

Luulisi, että surkeat näytöt käyvät silmienkin päälle. Silti tulevaisuuden ihmisillä tuntuu olevan vähemmän silmälaseja kuin nykyään. Ehkä silmäleikkaukset ovat tuolloin yhtä suuri juttu kuin ruokakaupassa käynti meille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Kadonnutta ammattikuntaa ”kaivaten”

Raakel, myönnä että rakastat

Mitä tapahtuu,kun jättiläisetovat kuolleet?

Autoileva lähimmäinen, aikamme mysteeri

Johtajakisa katkesi kesken Jämsässä

Kolumni: Kirittärien voiton salaisuudet, niitä on neljä

Kolumni: Pidä vain vielä se vatupassi, ystäväni

Kansainvälisen koulutuksen ihannointi tekee puolikieliseksi

Kolumni: Aitaviesti on saatava olympialajiksi

Kolumni: Kumma asuu pikkukaupungissa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.